Suroviny
Porce: 20 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 018 kJ / 5 979 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,26 g |
Tuky | 533,57 g |
Vláknina | 37,25 g |
Cholesterol | 1,67 g |
Sodík | 1,73 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 165,42 g |
Postup přípravy
Než se upeče korpus na dortíčky, připravíme krém. Všechny ingredience na krém vyšleháme a dáme vychladnout do lednice.
Z vychladlého a upečeného korpusu vykrajujeme kolečka, potřeme krémem a ozdobíme strouhanou mrkví a mandlí.
Zveřejněno 21. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G4O8
Moje poznámka
Mrkvové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G4O8
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 13 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 17 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 20 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno 21. 7. 2025 04:40:03
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
MaruK. před 36 minutami
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 8 hodinami
Bábovka s termixem
anyge před 8 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
Agness002 před 9 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
Mery53 před 10 hodinami
Americké čokoládové cookies
Theodora před 10 hodinami
Rybíz á la brusinky
Ludmilka Sykorova před 10 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Simona Maskova před 11 hodinami
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 12 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 12 hodinami
Suroviny:
mrkev,
máslo,
mouka mandlová,
lusk vanilkový,
žloutek,
bílek,
zázvor sušený,
skořice mletá,
kypřicí prášek bez fosfátů,
sůl,
šťáva citronová,
mascarpone,
smetana zakysaná,
lučina,
med,
šťáva citronová
Komentáře (4)
Já takhle dělávám z různých "nepodarků" při vánočním pečení něco jako triffle...taky moc dobré...
Tip na využití zbytků při vykrajování koleček ( dělám to u podobných receptů) - rozdrobit, přidat trochu chuťově ladící marmelády, tady asi pomeranč, důkladně propracovat aby hmota držela pohromadě, ušoulat kuličky a obalit třeba v mletých mandlích, nechat ztuhnout v lednici.