Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový dort s kokosovým krémem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie64 321 kJ /
15 373 kcal
Bílkoviny202,55 g
Tuky882,65 g
Vláknina120,01 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 6,76 g
Sůl9,15 g
Sacharidy1 594,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako krém můžete použít klasický americký "buttercream" z původního receptu, ale já jednoznačně preferuji nakyslý, kešu-"tvarohový" krém, který se k mrkvovému dortu skvěle hodí. Rozhodnutí nicméně nechám na vás a uvádím oba recepty. Jak to platí u většiny dortů, i tenhle můžete udělat ve formě malých dortíčků - cupcakes. Krok 2: Korpus: Troubu předehřejte na 180°C a formu na dort dobře vymažte tukem a vysypte moukou. Na dno formy můžete dát pečící papír. Ve větší míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu bikarbonu, sůl a koření. V jiné misce smíchejte ananasový džus, olej, cukr, javorový sirup a vanilku. Směs s moukou postupně vmíchávejte do tekutých ingrediencí, když máte hladké těsto, přimíchejte nasekané ořechy, zázvor, kokos a mrkev. Přelijte do formy a pečte asi hodinu. Poté udělejte test špejlí (píchněte špejli do dortu a vyjde-li bez lepkavých drobků, je hotovo), dort vyndejte z trouby a nechte vychladnout ve formě. Dort můžete rozříznout a zdobit až když je plně vychladlý. Krok 3: "Máslový" kokosový krém: Rostlinné máslo vyšlehejte šlehačem, poté přidejte kokosové mléko a vanilku a dobře zamíchejte. Postupně přisypávejte moučkový cukr a prošlehávejte šlehačem dokud krém není nadýchaný. Vmíchejte kokos, přikryjte mísu a krém nechte nejméně hodinu odpočinout v lednici. Krok 4: Kešu "tvarohový" krém: Jogurt, kešu a citronovou šťávu dejte co mixéru a dobře rozmixujte. Poté přidejte ostatní ingredience a pokračujte v mixování. Když je krém úplně hladký, nechte ho vychladnout a dobře ztuhnout v lednici (ideálně déle než 3 hodiny). Krok 5: Dort můžete ozdobit mrkvičkami z marcipánu. Marcipán obarvěte oranžovou barvou, vytvarujte z něj malé mrkvičky, ostřím nože, namáčeným v kakau do nich udělejte "špinavé" zářezy a jako nať použijte třeba čerstvou mátu.

Zveřejněno 11. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový dort s kokosovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPwl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvový dort s kokosovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPwl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
nejlepší mrkvový dort, mrkvový dort, kokosový krém do dortu, nejlepší recept na mrkvový dort, kokosový krém na dort, krém na mrkvový dort, mrkvový dort krém, nadýchaný mrkvový dort, krém na dort z kokosového mléka, krém do mrkvového dortu, mrkvový dort s kokosovým mlékem, mrkvový dort recept, nejlepší dorty, dort z kokosového mléka, máslovo-kokosový krém, krem do mrkvový dort, krém na dort z kokosového oleje, nejlepší recepty na dorty, dorty recepty, mrkvovy nadychany dort

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, soda jedlá, sůl, skořice mletá, ořech muškátový, džus ananasový, olej, cukr, sirup javorový, extrakt vanilkový, ořechy, zázvor sušený, kokos, mrkev, máslo rostlinné, mléko kokosové, extrakt vanilkový, cukr moučkový, kokos, jogurt, oříšky kešu, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej kokosový, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu