Bramborové lokše

kafu.p Kuchařka: kafu.p

Doba přípravy: 45 minut 8 porcí Bramborová jídla 0 názorů

Suroviny

500 g uvařených brambor
160 g hladké špaldové mouky
špetka soli
máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Uvařené oloupeme, rozmačkáme na kaši, přisypeme mouku, sůl a prohněteme na nelepivou hmotu, ze které vyválíme placku asi 0,3 cm silnou. Vykrajovátkem vykrajujeme kolečka.

  2. Poté rozpálíme nepřilnavou pánev a opékáme na sucho z obou stran, dokud nemají zlatavou barvu. Potíráme na talíři rozpuštěným máslem. Podáváme s povidly nebo " jen tak ".

Poznámka

Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové lokše

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: bramborové lokse nejlepší bramborové lokše recept lokše lokše na sucho videorecept bramborový knedlík lokše na sucho videorecept

Zapomněl/a jsem heslo