

Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami
Suroviny
- Vykostěný kančí hřbet cca 500 g nebo jiné zvěřiny ( já měla mladého koloucha jelena siky nebo možno takto připravit i vepřovou panenku)
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- 5 rozdrcených kuliček jalovce
- sůl
- olej
- Dále :
- čerstvé lišky nebo mražené lišky
- 50 g slaniny
- kousek másla
- cca 200 ml zvěřinového bujónu nebo vývaru
- zelená petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si na jemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran.
Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka dohněda opečeme a přendáme na pekáček. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C na cca 10 minut.
Na pánvi po mase rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme lišky, mírně osolíme a chvilku opékáme. Podlijeme vývarem a zredukujeme tekutinu. Nakonec vmícháme plátek chladného másla a petrželku.
Maso vyjmeme z trouby, necháme ještě cca 5 minut odpočinout, nejlépe zabalené v alobalu, abychom zachytili šťávu.
Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme spolu s liškami a třeba šťouchanými bramborami sypanými smaženou cibulkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami
-
Dooga:Vašíku díky, rozdělila bych se
-
Co k tomu říct? Vše podstatné bylo již řečeno.Prostě PARÁDA. Mohu jen závidět a tobě popřát dobré chuti.
-
monikaK:Mončo, vždyť víš, že mám hodný sousedy
. Díky
-
1974andrea:čéče,kam ty na to maseno pořád chodíš!blednu závistí
.Opět NÁDHERA!!!!!
-
Jana Remkova:Jani, dík. Ale jak píšu, může se udělat určitě i z panenky nebo palců
-
Jéé, to bylo tak rychle v Top-10, že mi to uteklo!!
Nádhera! Všeobecně všem závidím zvěřinu!! Krásná práce, Andreo
-
Dana61:Dančo, aspoň je vidět, že vám chutná
. Zkus určitě, je to náramná dobrota
-
to je luxus
vše mám, jenom to masiko néééé
vždyť mi jsme ztrestali i tu panenku - koupím a pošmákneme si
-
Děkuji za další komentáře, moc mě potěšily
-
Nádhera
-
Andrejko báječný recept
, tu práci s odblaněním Ti vůbec nezávidím, já dělala miulý týden srnku a hrála jsem si s ní skoro dva dni.
-
Veronika.Hrozna: A jo, neprovokuj,s těmi liškami,je sucho nerostou !!!!!!!!!!!!!
-
1974andrea:Musím souhlasit ,já to dělám stejně a maso je bez jakýchkoli nežadoucích pachu.Zajíce i odblaňuju a ořežu všechen tuk a ze zadních nohou také tukový váček na kloubu ,to smrdí nejvíce.Když je čas i ostatní divočinu před uložením odblaním.
-
Andrej to je nádhera tu práci Ti nezávidím, ale stojí to za to divočinu taky občas seženeme vím, že je to dobré masíčko tak můžu dát s klidem bodík+19
-
Děkuji vám všem za tolik krásných komentářů.
Myslivce nemám doma, ale o několik domů dál a dokonce hned dva, takže o zvěřinu nemám opravdu nouzi
. Vozí kance, vysokou, kachny a bažanty. Pokud se zvěřina ihned naporcuje a zamrazí nebo zpracuje, vůbec není cítit. Dříve se nechávalo všechno uležet, pamatuji si na bažanty v zimě za okny, ale pokud je takový bažant nebo kachna uvnitř včetně vnitřností rozstřílená, začne se kazit a pak chytá maso opravdu někomu nepříjemnou pachuť. Já raději všechno hned čistím a nikdy se mi nestalo, že by maso bylo něčím nežádoucím cítit