Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Jiné maso 43 názorů

Suroviny

Vykostěný kančí hřbet cca 500 g nebo jiné zvěřiny ( já měla mladého koloucha jelena siky nebo možno takto připravit i vepřovou panenku)
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
5 rozdrcených kuliček jalovce
sůl
olej
Dále :
čerstvé lišky nebo mražené lišky
50 g slaniny
kousek másla
cca 200 ml zvěřinového bujónu nebo vývaru
zelená petrželka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si na jemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran.

  2. Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka dohněda opečeme a přendáme na pekáček. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C na cca 10 minut.

  3. Na pánvi po mase rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme lišky, mírně osolíme a chvilku opékáme. Podlijeme vývarem a zredukujeme tekutinu. Nakonec vmícháme plátek chladného másla a petrželku.
    Maso vyjmeme z trouby, necháme ještě cca 5 minut odpočinout, nejlépe zabalené v alobalu, abychom zachytili šťávu.
    Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme spolu s liškami a třeba šťouchanými bramborami sypanými smaženou cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 152 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Dooga:Vašíku díky, rozdělila bych se;-):-K

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Co k tomu říct? Vše podstatné bylo již řečeno.Prostě PARÁDA. Mohu jen závidět a tobě popřát dobré chuti.:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    monikaK:Mončo, vždyť víš, že mám hodný sousedy;-). Díky:-K

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    1974andrea:čéče,kam ty na to maseno pořád chodíš!blednu závistí:-8:-D;-).Opět NÁDHERA!!!!!:yes::-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jana Remkova:Jani, dík. Ale jak píšu, může se udělat určitě i z panenky nebo palců;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jéé, to bylo tak rychle v Top-10, že mi to uteklo!!:-O Nádhera! Všeobecně všem závidím zvěřinu!! Krásná práce, Andreo;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Dana61:Dančo, aspoň je vidět, že vám chutná:-D. Zkus určitě, je to náramná dobrota:-p

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to je luxus :yes::-D vše mám, jenom to masiko néééé:-// vždyť mi jsme ztrestali i tu panenku - koupím a pošmákneme si:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Děkuji za další komentáře, moc mě potěšily:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Nádhera:yes::-8

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Andrejko báječný recept:yes::yes::yes:, tu práci s odblaněním Ti vůbec nezávidím, já dělala miulý týden srnku a hrála jsem si s ní skoro dva dni.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna: A jo, neprovokuj,s těmi liškami,je sucho nerostou !!!!!!!!!!!!!:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    1974andrea:Musím souhlasit ,já to dělám stejně a maso je bez jakýchkoli nežadoucích pachu.Zajíce i odblaňuju a ořežu všechen tuk a ze zadních nohou také tukový váček na kloubu ,to smrdí nejvíce.Když je čas i ostatní divočinu před uložením odblaním.:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Andrej to je nádhera tu práci Ti nezávidím, ale stojí to za to divočinu taky občas seženeme vím, že je to dobré masíčko tak můžu dát s klidem bodík+19:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Děkuji vám všem za tolik krásných komentářů.:-K:-8:-* Myslivce nemám doma, ale o několik domů dál a dokonce hned dva, takže o zvěřinu nemám opravdu nouzi:-)). Vozí kance, vysokou, kachny a bažanty. Pokud se zvěřina ihned naporcuje a zamrazí nebo zpracuje, vůbec není cítit. Dříve se nechávalo všechno uležet, pamatuji si na bažanty v zimě za okny, ale pokud je takový bažant nebo kachna uvnitř včetně vnitřností rozstřílená, začne se kazit a pak chytá maso opravdu někomu nepříjemnou pachuť. Já raději všechno hned čistím a nikdy se mi nestalo, že by maso bylo něčím nežádoucím cítit;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: sika recept zverinovy hrbet recepty sika sika recepty jelinek sika recepty guláš z jelínka sika hřbet z koloucha recepty ze siky jelen s liškami kolouch hřbet sika hrbet sika hřbet recept recept sika gulas z koloucha srnčí hřbet na líškách zadní noha srnky recept jelinek sika jelen sika hřbet recept co s liškami kolouch hřbet recepty

Zapomněl/a jsem heslo