Špaldové langoše

kafu.p Kuchařka: kafu.p

Doba přípravy: 120 minut i s kynutím 8 porcí Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

450 g špaldové hladké mouky
200 g vlažné vody
2 PL zakysané smetany
15 g droždí
2 PL oleje
1, 5 CL soli
1 CL cukru
olej na smažení
K podávání: domácí kečup, domácí tatarka, nastrouhaný eidam a lahůdková cibulka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve zaděláme na kvásek. Trochu vlažné vody, lžíce mouky, droždí a cukr smícháme a necháme vzejít kvásek. Poté všechny suroviny smícháme v míse, přidáme kvásek a uhněteme těsto. To pak necháme 1,5 hodiny kynout v zakryté míse.

  2. Po vykynutí vytvarujeme cca 8 dílů a naolejovanýma rukama tvoříme langoše.
    Pánev s olejem rozpálíme a z každé strany opečeme langoše dozlatova. Na ubrousek dáme odsát tuk a zdobíme dle vlastní chuti.

Poznámka

Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špaldové langoše

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: langoše ze špaldové mouky langoše ze špaldové mouky od ládi hrušky

Zapomněl/a jsem heslo