Jablkovo-ořechový závin z tvarohu a příchutí tiramisu Dia

Suroviny

250 g plnotučného tvarohu (lze i nízkotučný)
135 g tvarohu s tiramisu jogurtem
300 g pohankové mouky hladké
200 g hladké mouky pšeničné
200 g Hery
2 vejce
100 g sekaných vlašských ořechů
100 g namočených rozinek
600 g strouhaných jablek
citronová šťáva
4 lžíce stolního sladidla SWEET (já ho mám s vanilkovým luskem)
strouhanka na posyp placky
kokos (já volila kokos)
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Oba tvarohy, mouky, vejce, nasekaný tuk zpracujeme ve vláčné hladké těsto. Promísíme rukama, až se nebude lepit a uděláme bochánek, který odložíme do chladu aspoň na 30 minut (lépe na delší dobu).

  2. Mezitím si připravíme vlašské ořechy, rozinky, nastrouháme jablka, která prokapeme citronem, aby nezhnědla. Smícháme je s půlkou rozinek a ořechů a 3 lžicemi cukru, pečlivě smícháme.

  3. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a z každé vyválíme plát. Posypeme kokosem nebo jinou posypkou, naklademe směs jablek, uhladíme, navrch dáme zbytek ořechů, rozinek a každou placku ještě posypeme zbytkem cukru.

  4. Opatrně ale rychle placky svineme a přeneseme na plech buď vymazaný nebo vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem.

  5. Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dle vlastní trouby (já pekla horkovzduchem 25 minut), pak jsem plechy obrátila, vypnula teplotu a nechala při ventilátoru ještě 10 minut dojít.

  6. Těsto je velmi plastické, snadno se ale při zahřívání trhá, je nutno pracovat rychle, aby se neroztrhlo při přenášení na plech.

Komentáře k receptu Jablkovo-ořechový závin z tvarohu a příchutí tiramisu Dia

Tématické fráze: závin z tvarohu závin z pohankové mouky tvaroh s jablky pohankový závin ořechový závin jablkovo-ořechový moučník dia závin jablecny závin bez kynutí závin ořechovo jablečný jablkovy závin prima recepty.cz závin z pohanky jablkový závin doba pečení nízkokalorický štrůdl závin s posypkou jablečné tiramisu aby strouhaná jablka nezhnědla nízkokalorický závin nízkotučný jabkový závin pohankový závin s jablky