Domácí bramborové droždí

Novofinka Kuchařka: Novofinka

Doba přípravy: 24 hodin Ostatní 16 názorů

Suroviny

5-6 větších brambor uvařených ve slupce (je tak na cca půl kila mouky)
3 lžíce pískového cukru
1,5 dl piva
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Smícháme je s cukrem, pivem a dáme na 24 hodin do tepla rozkvasit.

  2. POZNÁMKA: Aby se s moukou při jiném receptu dobře pracovalo, tak bramborové droždí trošku rozmícháme s vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí bramborové droždí

  • magdalenka magdalenka

    Novofinka: Prosím o prepáčenie, splietla som si nicky, nadobudla som dojem, že vy ste vyštartovali po mne. A ono to bol varies...

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Dajda: já na tyto stránky chodím proto, abych se poučila a také odreagovat se a popovídat si s přáteli, nikoliv číst, jak někdo někoho zcela bezdůvodně napadá, ať už z jakéhokoliv důvodu.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Nadja: Já bych řekla, že je to spíše z nervozity, jež přináší to naše "domácí vězení". Buďme prosím na sebe hodní, teď je to maximálně potřeba! :-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    magdalenka: ten výpad nebyl od Novofinky, ale od varies, který/á je tu 4 měsíce a celá aktivita zde obnáší pouze 2. komentář - možná je to jen z nezkušenosti se zdejšími zvyklostmi ......? :-?

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    cathleen: :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    varies: jsme tu zvyklí o receptech a jejich vylepšeních poklidně diskutovat a navzájem si radit. Měla byste si na to zvyknout a nepoučovat ty, kteří si v klidu povídají.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Novofinka: veľmi sa ospravedlňujem a ľutujem, že som sa vás dotkla. Mala som dojem, že diskusia pod receptom umožňuje diskusiu o droždí. Čiže viac sa k vašim receptom nebudem vyjadrovať.

    Odpovědět

  • Novofinka Novofinka(autorka receptu)

    Nadja: zkuste a uvidíte ;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    varies: magdalenka přece žádný svůj recept nevložila. ;-) Dala jenom link na něco souvisejícího, a to je zcela OK.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Novofinka: děkuji, takže na půl kila mouky cca půl kila brambor. Myslíš, že by z tohoto droždí mohly být dobré i buchty nebo jiné pečivo? Že se to droždí dá použít na cokoliv?

    Odpovědět

  • varies varies

    magdalenka: A co když droždí nemáte vůbec k dispozici? Jak to droždí chcete pak množit? Tohle je recept, přece když nemáte droždí vůbec a pokud chcete vkládat recepty k jiným tak pak prosím do svojeho a hlavně pokud ho máte i vyzkoušený.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Myslím, že podľa tohoto sa dá droždie množiť, je tam reč aj dávkovaníhttps://teks.cz/recept-na-domaci-drozdi-ktere-vam-...
    snáď to autorke receptu nevadí, že to sem dávam.

    Odpovědět

  • Novofinka Novofinka(autorka receptu)

    Nadja: Mám vyzkoušeno a dělala jsem z toho bramborového kvásku i cibulový chleba :-) Foto pak posílám do zprávy jak se povedl. Podle videonávodu a moderátorky je těch 5-6 brambor (dávala jsem střední,ne moc velké ) je na pul kila mouky a je potřeba ten kvásek trošku naředit s vodou aby se s moukou lépe pracovalo. Co mám recept na chleba,a dělám ten svůj oveřený chlebík pořád jen teď s tím rozdílem,že jsem zkoušela tohle bramborové droždí poprvé,jelikož u nás je droždí v poslední době nedostatkové zboží a v zásobě nemám .... tak tam jdou 3 hrnky mouky ...... Do vzkazu ti posílám foto hotového chlebíka co je z toho kvásku a odkaz odkud jsem čerpala. ;-)

    Odpovědět

  • Novofinka Novofinka(autorka receptu)

    magdalenka: Nemáš pravdu. Mám vyzkoušeno a dělala jsem z toho bramborového kvásku i cibulový chleba :-) Foto můžu pak poslat do zprávy jak se povedl. Podle videonávodu a moderátorky je těch 5-6 brambor je na pul kila mouky a je potřeba ten kvásek trošku naředit s vodou aby se s moukou lépe pracovalo. Do vzkazu ti posílám foto hotového chlebíka co je z toho kvásku a odkaz odkud jsem čerpala ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nadenka, na 500 g múky dáš cca 3 PL tohoto droždia. Zvyšok dáš do chladničky. Nemám odskúšané, len som googlila. Ak vyskúšaš, daj vedieť, prosím.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: domácí droždí z piva bramborový kvásek bramborové droždí domáci droždí recept na domácí droždí droždí z piva rohlíky z bramborového droždí kvásek z domácího drozdi příprava kvasku z bramborového drozdi jak použít droždí z brambor a piva jak množit droždí domácí rohlíky z domácího bramborového z droždí recepty - bramborové droždí bramborové droždí recepty bramborového droždí bramborový kvásek droždí domácí branborové droždí

Zapomněl/a jsem heslo