Suroviny
Porce: 4-6 placiček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 677 kJ / 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,89 g |
Tuky | 9,63 g |
Vláknina | 5,71 g |
Cholesterol | 264 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,30 g |
Sacharidy | 56,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory rozmačkáme na jemnou kaši. Přimícháme vejce, poté najemno nasekaný česnek, mouku, sůl, koření a nakonec mléko. Výsledkem by měla být hustá, hladká směs.
Krok 2: Opékáme na vyšším plameni na tenké vrstvě oleje jako palačinky, dokud se na obou stranách nevytvoří zlatá křupavá kůrka.
Zveřejněno 30. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Matafan - francouzské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ox2Y
Moje poznámka
Matafan - francouzské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ox2Y
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 1 hodinou
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
mléko,
česnek,
bylinky,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
olej
Komentáře (1)