

Salát z kedlubny, mrkve a ředkviček
Suroviny 2-3 porce
- 1 větší mladá kedlubna
- 1 větší mrkev
- několik ředkviček
- 1-2 mladé lahůdkové cibulky i s natí
- hrstička mladých kedlubnových a ředkvičkových lístků
- sůl a pepř podle chuti
- 150-200 g dobrého bílého jogurtu
Postup přípravy receptu
Oloupanou kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na plátky. Oprané lístečky nasekáme nadrobno. Několik plátků ředkviček a pár celých lístečků si ponecháme na ozdobu.
Cibulku nakrájíme na jemné kroužky a přidáme k zelenině. Osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme jogurt a ještě jednou promícháme.
Ozdobíme a můžeme podávat. Můžeme přidat i nějaké oblíbené zelené bylinky, petrželkou počínaje a saturejkou konče (ta je i proti nadýmání).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z kedlubny, mrkve a ředkviček
K receptu nejsou žádné komentáře.