Polévka z kedlubny a mrkve

Simply Food Kuchařka: Simply Food

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Polévky 4 názory

Suroviny

1 větší kedlubna
3 mrkve
1 střední brambora
1 menší cibule
4 lžíce lučiny nebo tučného jogurtu
sůl
pepř
několik snítek čerstvého tymiánu
olej
lžíce másla (ideálně použijte ghí)
petržel (čerstvé bylinky dle chuti na ozdobu)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu oloupeme a očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Malou část mrkve a kedlubny si oddělte stranou.

  2. Zeleninu lehce restujte na rozpáleném oleji a zalijte vodou, osolte a opepřete dle chuti a přidejte lístky tymiánu. Vařte do měkka.

  3. Když je zelenina měkká, můžete ji lehce několikrát promixovat tyčovým mixérem, ale není to nutné.

  4. Do hotové polévky přimíchejte lučinu a nebo jogurt, nechte rozpustit, ale již nevařte.

  5. Na menší pánvičce nechte na másle karamelizovat zbývající mrkev a kedlubnu, poté podlijte několika lžícemi vody a duste tak, aby byla zelenina na skus. Hotovou zeleninu lehce osolte a přidejte čerstvé bylinky. Vložte do hotové polévky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 275 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z kedlubny a mrkve

  • Tara1307 Tara1307

    Dnes jsem polévku vařila a je přímo skvělá, děkuji za báječný recept :-) přidávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • ivanecka ivanecka

    Výborná a hlavně rychlá polévka :-)Dnes jsem jí uvařila dětem a sklidila úspěch :yes::yes:
    Na másle jsem orestovala cibulku,česněk a tymian společně se zeleninou.Lučinu jsem měla doma bylinkovou dala jsem jí jen trošičku a opečenou zeleninu na dozdobení nahradila opeč.chlebem.Ale i tak polévka moc chutnala.

    Odpovědět

  • Simply Food Simply Food(autorka receptu)

    Petra Ku.: tak to mě těší a díky za bodík :-) aspoň je vidět, že v jednoduchosti je krása

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Lado, tak to je velká náhoda ;-) O víkendu jsem potřebovala spotřebovat kedlubny, tak jsem uvařila némlich tu samou polívku, opravdu stejný postup, přidala jsem pár lístečků čerstvé majoránky a tymiánu. Nakonec jsem to celé rozmixovala a na talíři přidala lžičku zakysané smetany. S klidným svědomím proto posílám bod. Doporučuju, je fakt moc dobrá a tak jemné chuti :-8:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: polevka z kedluben polévka z kedlubny kedlubnová polévka zeleninová polévka s kedlubnem recepty polevka z kedlubnu kedlubnové polévky polévky recepty kedluben do polévky kedlubnova polivka kremova jak spotřebovat mrkev polivka z kedlubny kedlubnove polevky recepty zeleninova polevka s kedlubnem polevka s lučinou polévka z kekdluben zeleninová polévka s kedluben polévka kedlubny kedlubnová polévka s mrkví kedluben ředkev receptypolévky kedlubove polévka

Zapomněl/a jsem heslo