Suroviny
Porce: cca 3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 392 kJ / 1 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,01 g |
Tuky | 110,35 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,65 g |
Sacharidy | 118,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na proužky. Osolíme je a posypeme kmínem. Zakápneme olejem a promícháme je i s cibulí. Dáme je hrnce a přidáme vodu. Hrnec zapneme na 2. stupeň na 3 hodiny. Občas (zbytečně hrnec neotvíráme) promícháme.
Krok 2: Smetanu zředíme mlékem, lehce ohřejeme a přidáme sýry nakrájené na kousky. Půl hodiny před koncem by už měly být brambory téměř měkké. Vlijeme smetanu se sýry a dovaříme. Omáčka zhoustne, bude-li se zdát řídká, bude postupně houstnout. A naopak bude-li hustá, zředíme trochu mlékem.
Krok 3: Nakonec vše dochutíme případně solí a pepřem. Hned podáváme s vařeným vejcem nebo jen tak.
Zveřejněno 13. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory v sýrové omáčce v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OV7
Moje poznámka
Brambory v sýrové omáčce v PH
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6OV7
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 3 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 7 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 2 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 4 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 4 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 5 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 7 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 7 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
voda,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
olej,
smetana ke šlehání,
mléko,
sýr hermelín,
sýr gouda
Komentáře (3)
Ale jinak PH také používám moc často,hlavně na masové pokrmy.Někdy mi v tlakáči to maso příjde rozvařenější...