Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 772 kJ / 4 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,38 g |
Tuky | 330,69 g |
Vláknina | 26,80 g |
Cholesterol | 680 mg |
Sodík | 6,05 g |
Sůl | 14,90 g |
Sacharidy | 30,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nití utáhneme pro lepší držení tvaru při dušení.
Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek. Každý otvor uzavřeme párátkem a do takto připraveného masa vetřeme sůl, pepř a česnek. Krok 2: Zbytek špeku nakrájíme na drobné kostky. Na drobno nakrájíme i cibuli a obojí dáme do hrnce na rozehřátý olej restovat 5 minut. Krok 3: Poté vložíme maso, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem slabým varem dusíme 35 minut.
Hrnec odstavíme ze zdroje tepla, necháme 5 minut odstát a opatrně vypustíme zbytek tlaku. Krok 4: Maso z hrnce vytáhneme, zbavíme párátek a nití a nakrájíme na porce. Ze šťávy odebereme část špeku a zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy dáme plátek másla na zjemnění, přidáme odebraný špek, naporcované maso a necháme 1 minutu provařit. Krok 5: Podáváme nejlépe s rýží.
Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek. Každý otvor uzavřeme párátkem a do takto připraveného masa vetřeme sůl, pepř a česnek. Krok 2: Zbytek špeku nakrájíme na drobné kostky. Na drobno nakrájíme i cibuli a obojí dáme do hrnce na rozehřátý olej restovat 5 minut. Krok 3: Poté vložíme maso, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem slabým varem dusíme 35 minut.
Hrnec odstavíme ze zdroje tepla, necháme 5 minut odstát a opatrně vypustíme zbytek tlaku. Krok 4: Maso z hrnce vytáhneme, zbavíme párátek a nití a nakrájíme na porce. Ze šťávy odebereme část špeku a zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy dáme plátek másla na zjemnění, přidáme odebraný špek, naporcované maso a necháme 1 minutu provařit. Krok 5: Podáváme nejlépe s rýží.
Zveřejněno 26. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D3rY
Moje poznámka
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D3rY
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 16 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 20 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 13 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 13 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
slanina debrecínská,
cibule,
česnek granulovaný,
voda,
pepř mletý,
sůl,
máslo
Komentáře (3)