Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku

Vepřové maso Doba přípravy: s přípravou a dušením do 50minut 14 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: s přípravou a dušením do 50minut 14 názorů

Suroviny

5 silnějších plátků vepřové krkovice
300 g Debrecínského špeku vcelku (nakrájeného na 5 špalíků)
100 g Debrecínského špeku (nakrájeného na drobné kostičky)
500 g okapaného kysaného zelí
200 ml sladšího bílého vína (použila jsem Pálavu)
1 lžíce oleje
1 větší cibule (nakrájená nadrobno)
1 zarovnaná lžíce sladké uzené papriky
1 kostka zeleninového bujónu
1 zarovnaná lžíce Solamylu
100 ml studené vody
mletý pepř
nit na zajištění závitků

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice přes mikroten naklepeme a zlehka poprášíme pepřem. Na každý plátek masa rozložíme zelí, položíme špalík špeku a maso zavineme do závitku. Závitky zajistíme nití.

  2. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme osmahnout cibuli společně se špekem do narůžovělé barvy. Na takto připravený základ vložíme závitky a necháme je prudce ze všech stran zatáhnout.

  3. Zasypeme uzenou paprikou, rychle promícháme a zalijeme vínem. Rozdrobíme bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na mírném plameni 30 minut.

  4. Hrnec ochladíme, otevřeme a měkké závitky dáme stranou. Do horké šťávy vmícháme solamyl a necháme 2 minuty převařit. Závitky vrátíme do šťávy a necháme prohřát. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo bramborový knedlík.

Poznámka od kuchařky

Snažila jsem se pročíst všechny závitky se zelím, ale dušené v papiňáku jsem tady nenašla. Je to rychlá a chutná verze.

Do podobných receptů přidávám několik dalších variant.

Komentáře k receptu Závitky z krkovice se zelím a špekem,dušené v papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dana61:Krkovička je u nás velice oblíbená,pro svou šťavnatost:yes:Ale pamatuji si,když byly děti malé,jak ji doslova preparovaly a odstraňovaly bílá vlákýnka:-D:-D

    tejaja:Terezko,teta měla tenkát úplně zanesený ventil mastnotou a dalším jiným bordýlkem:-/tak se ani nedivím,že ji hrnec bouchnul:-)Jinak já jsem také dlouhé roky používala ty hliníkové kuchty.Manžel mi pak ale všechny hrnce,co byly z hliníku povyhazoval(prý je to zdraví škodlivé:-))a co dnes není;-))a nahradilo se to těmi nerezovými.Netvrdím,že v jiných hrncích nevařím,ale jak sama víš-papiňák je papiňák:-*:-))

    Děvčata za komentíky díky:-K:-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    úžasnéééé:yes::-D u nás také tuto dobrotu můžou:-p;-) jen některým pitvalům z naší rodinky dělám raději z kýty, protože když vidím jak tu krkovičku preparují, vyhnala bych je od stolu:-D a papiňáky jsou též moje doména:-*

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Anna Kocikova: Drahuška, ak vybuchne papiňák, tak je to neodborným zachádzaním. :-) Ak sa nezníži prívod plynu, tepla, tak sa nahromadí v kuchte veľa pary a správa sa ako bomba. :-) Ja mám ten starý hliníkový tlakový hrniec , kuktu, doteraz. A krásne ju používam, bez akýchkoľvek problémov. Mám 2 kuchty, a varím v nich všetko. Vlastne skoro každé jedlo ;-):-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    maiva::-)Ivi,máš naprostou pravdu;-):-DKdyby jsi věděla,kolik mám krásných souprav hrnců a pánví na vaření:-*No hrůza.Stejně používám papiňáky i k obyčejnému vaření se skleněnou poklicí.Nic se v tom nepřichytává:-)

    hancaviolka:Já vím,že spousta lidí nemá moc kladný vztah k papiňáku.Když mé tetě kdysi dávnou vybouchl v kuchyni,také mi moc dobře nebylo;-)Ale měla ještě tu starou klasickou,hliníkovou"Kuktu":-S
    V kastolu to budé také dobré,jen dušení bude cca o 20minut delší:-)

    Všem děkuji za moc milé komentáře i hodnocení:-*Potěšili jste mě:-K

    Odpovědět

  • duchacek duchacek

    :-K:-)):yes::-p a pak ;-( že to nemám hned na talíři
    Perfektní papáníčko a k tomu dobré české pííívo.:yes:

    Odpovědět

  • hancaviolka hancaviolka

    Už vím co uvařím v sobotu :yes: vypadá to lákavě, jen papiňáku se též bojím a tak budu dusit v hrnci:-):-), mám doma 5 chlapů, myslím že tohle bude moc chutnat.

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Aničko, taky by nám chutnalo:-p+:yes: Mám dojem, že kdybys pořizovala výbavu, tak by Ti stačil jen papiňák:-D :-Dskvělé.

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    Zase jedna pěkná gastromachrovinka :-p:-*:yes: Já se tedy papiňáku bojím, ale vařím ráda, tak mi těch pár desítek až stovek hodin strávených v kuchyni nevadí:-));-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    wau, ta šťávka:-p ta mě bere:-p pěkný receptíček:yes:
    tebe už taky pozná člověk na míle:-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Drahuško, tobě by měli admini vytvořit novou kategorii Papinův hrnec;-), máš na to spoustu receptů a takhle se to ztrácí v desetitisících ostatních receptů.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Aničko, vypadá to kouzelně, Ty jsi kouzelníce s papiňákem:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1

  • max braun max braun(neregistrovaný)

    Mít takovou kuchařinku doma , tak by chlapi neměli zapotřebí chodit do hospod a ožírat se tam. ! Bohužel dnes ženské , které se chtějí vdávat umí tak akorát vajíčka naměkko .....To jsem přehnal - na tvrdo ! :-p

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Moc pěkně jsi dusila:-pu nás by chutnalo:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zavitky z krkovice závitky s krkovice recepty na krkovici závitek z krkovice zavitek se zelim dušené plátky z krkovice krkovice na speku krkovice na zelí závitky se zelím recepty z krkovičky zavitek z krkovičky vepřove zavitky se zelim a špekem vepřová se zelím v papináku krkovice v papiňáku vepřové zavytky vepřové závitky v papinaku zavitky z krkovicky se zelim krkovička plněná zelím recepty s debrecínským špekem veprovy zavitek v papinaku