Brambory na špeku a cibulích z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 15 minut 2 velké Bramborová jídla 3 názory

Suroviny

150 g špeku
4 velké cibule
5 středně velkých brambor
5 cl vody
½ lžičky celého kmínu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku dáme na drobnější kostičky nakrájený špek a necháme ho mírně zrůžovět.

  2. Přidáme cibule, které jsme nakrájeli na tenké půlměsíčky a ty ještě překrojili na polovinu.

  3. Dále přidáme brambory nakrájené na kolečka o síle cca 5 mm, osolíme, přidáme kmín, podlijeme vodou a promícháme.

  4. Hrnec uzavřeme poklicí a od doby varu vaříme pod tlakem na mírném plameni 5 minut. Necháme cca 3 minuty dojít a až povolí tlaková pojistka, hrnec otevřeme.

  5. Takto připravené brambory můžeme podávat k různě upravenému masu. Nebo je můžeme konzumovat s různými saláty, mlékem, či kefírem.

Poznámka

Toho malého množství vody se nelekejte, cibule pustí hodně šťávy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 307 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory na špeku a cibulích z papiňáku

Tématické fráze: brambory na špeku brambory z papiňáku

Zapomněl/a jsem heslo