

Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu
Suroviny
- 1/2 okrájeného celeru (cca 300-400 g)
- 100 g uzeného bůčku
- velká cibule
- citronová šťáva
- 2 rovné lžíce mouky
- sádlo podle potřeby
- kmín
- sůl
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronem. Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme 8-10 minut.
Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky. Je li bůček moc libový, přimastíme sádlem a dáme roztopit. Přisypeme cibuli a smažíme do zlaté barvy.
Přidáme mouku a uděláme jíšku. Přimícháme ji k celeru a necháme povařit. Dochutíme jako klasické zelí, cukrem a octem podle chuti. Podáváme k jídlům, kde se hodí klasické zelí.
Poznámka od kuchařky
Chuť zelí je velice jemná, ani není poznat , že je to celer.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu
-
janatka: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo..
a taky za pěkné fotky..
RubyRom: Děkuji... -
Tak zase celerové zelí jo ? Ty jsi Miládko neskutečná studnice nápadů. To neznám, tak to budu muset vyzkoušet. Děkuji opět za inspiraci.
-
Konečně jsem se rozhodla pro celerové zelí. Celer začínám docela dost využívat v kuchyni. Moc chutnalo, nebylo k rozpoznání, že to bylo z celeru, ten kdo to nikdy nejedl určitě zkuste, je to zase jiná změna.
-
Ja rad vsechny druhy zeli.....kapustove, kedlubnove.....ale celerove...tak to jsem jeste nejedl...To ale musi byt mnamka....Urcite vyzkousime....Ja totiz celer miluji jako sebe sama...
-
-
super
-
-
Dělám zelí z červené řepy a kedlubny tohle určitě vyzkouším celer máme rádi.
-
Ano - proč ne, to zkusím
-
Já se přiznám, že celerové zelí jsem ještě nezkoušela, ale celer mám ráda, takže proč ne?