Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu

mika59 Kuchařka: mika59

Přílohy 10 názorů

Suroviny

1/2 okrájeného celeru (cca 300-400 g)
100 g uzeného bůčku
velká cibule
citronová šťáva
2 rovné lžíce mouky
sádlo podle potřeby
kmín
sůl
cukr
ocet
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronem. Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme 8-10 minut.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky. Je li bůček moc libový, přimastíme sádlem a dáme roztopit. Přisypeme cibuli a smažíme do zlaté barvy.

  3. Přidáme mouku a uděláme jíšku. Přimícháme ji k celeru a necháme povařit. Dochutíme jako klasické zelí, cukrem a octem podle chuti. Podáváme k jídlům, kde se hodí klasické zelí.

Poznámka

Chuť zelí je velice jemná, ani není poznat , že je to celer.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 275 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    janatka: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo..:-) a taky za pěkné fotky..:-K
    RubyRom: Děkuji...:-);-)

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    Tak zase celerové zelí jo ? Ty jsi Miládko neskutečná studnice nápadů. To neznám, tak to budu muset vyzkoušet. Děkuji opět za inspiraci. :yes::yes:

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Konečně jsem se rozhodla pro celerové zelí. Celer začínám docela dost využívat v kuchyni. Moc chutnalo, nebylo k rozpoznání, že to bylo z celeru, ten kdo to nikdy nejedl určitě zkuste, je to zase jiná změna. :yes:;-)

    Odpovědět

  • Tomas Dudacek Tomas Dudacek (neregistrovaný)

    Ja rad vsechny druhy zeli.....kapustove, kedlubnove.....ale celerove...tak to jsem jeste nejedl...To ale musi byt mnamka....Urcite vyzkousime....Ja totiz celer miluji jako sebe sama...:-)

    Odpovědět

  • kuchton kuchton

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3super:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • gogyna gogyna

    Dělám zelí z červené řepy a kedlubny tohle určitě vyzkouším celer máme rádi.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Ano - proč ne, to zkusím:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já se přiznám, že celerové zelí jsem ještě nezkoušela, ale celer mám ráda, takže proč ne? :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: celerove zeli zelí k pečenému masu přílohy k pečenému masu zeli z celeru příloha k uzenému masu celerový alát k masu celerovy zeli příloha k uznému masu uzené maso se zelím celer jako zeli hlavkove zeli s celerem přílohy k pečenému bůčku přílohy k uzenému masu celerová zeli uzené maso recepty přílohy k uzenému k masu recept na zelí k k masu nejlepší zelí kpečenmu masu celrové zelí zelį k masu

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít