Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 993 kJ / 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,10 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme na dva tenčí řízky, lehce naklepeme a osolíme. Smícháme solamyl se sodou a vmícháme do masa. Zakápneme citronem a dáme na cca hodinu do lednice.
Krok 2: Půl hodiny před smažením maso vytáhneme a namočíme do rozšlehaného vejce. Poté řízky vytáhneme a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.
Zveřejněno 11. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí řízek jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7KQ
Moje poznámka
Kuřecí řízek jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7KQ
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 23 minutami
Okurková limonáda
Přidáno před 1 hodinou
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 17 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řecká musaka
Olina3 před 27 minutami
Stánkové langoše
ZuzanaKoukolova před 34 minutami
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 1 hodinou
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 10 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 11 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 12 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 13 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 13 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 14 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
solamyl,
šťáva citronová,
soda jedlá,
strouhanka,
sůl,
tuk na smažení
Komentáře (5)
lžička citronové šťávy + 1/2 lžičky jedlé sody
Proč sodou neutralizovat kyselinu citronovou, proč