Těstoviny s dýňovou omáčkou

Suroviny

500 g těstovin
500 g dýně s oranžovou dužinou
150 ml jogurtu
4 stroužky česneku
1 lžička provensálskeho koření
pepř
sůl
100 g baby špenátu (nebo polníčku)

Postup přípravy receptu

  1. Cestoviny uvaríme al dente a scedíme (nepreplachujeme).

  2. Dyňu nakrájame na kocky, podlejeme vodou a podusíme 10 minút.
    Potom dyňu spolu s 3 lyžicami vody, na ktorej sa dusila (pokiaľ sme dali vody viac), jogurtom, cesnakom, korením a soľou rozmixujeme dohladka.

  3. Omáčku premiešame s horúcimi scedenými cestovinami. Omáčky nemá byť veľa, má cestoviny iba obaliť. Ak treba, dosolíme.

  4. Nakoniec primiešame baby špenát alebo polníček.
    Ihneď podávame.

Poznámka od kuchařky

Polníček dokonale nahradí baby špenát a dá sa s úspechom použiť.

Komentáře k receptu Těstoviny s dýňovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.