Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 650 kJ / 1 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,80 g |
Tuky | 71,90 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 206 mg |
Sodík | 108 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 100,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Budeme potřebovat lžíci, misku a sítko.
Do sítka nasypeme 200 g rybízu. Pod sítko dáme misku a lžící začneme pasírovat. Krok 2: Do propasírovaného rybízu nasypeme 1/2 vanilkového cukru a přidáme 3 lžíce cukru moučka. Zamícháme a pomalu budeme přidávat smetanu s mlékem. Dobře promíchanou směs dáme do mrazáku. Krok 3: Zhruba po 4 hodinách bude zmrzlina hotová. Zmrzlina se hodí k palačinkám s domácí šlehačkou.
Do sítka nasypeme 200 g rybízu. Pod sítko dáme misku a lžící začneme pasírovat. Krok 2: Do propasírovaného rybízu nasypeme 1/2 vanilkového cukru a přidáme 3 lžíce cukru moučka. Zamícháme a pomalu budeme přidávat smetanu s mlékem. Dobře promíchanou směs dáme do mrazáku. Krok 3: Zhruba po 4 hodinách bude zmrzlina hotová. Zmrzlina se hodí k palačinkám s domácí šlehačkou.
Zveřejněno 8. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLlv
Moje poznámka
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLlv
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 19 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 19 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 6 minutami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 3 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 4 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 5 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 20 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 21 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 23 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Suroviny:
rybíz,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
smetana 33%,
mléko
Komentáře (6)
Recepty nekopírujte z jiných webů bez souhlasu autora.
Fotografie přidávejte pouze vlastní.
Suroviny prosím pište včetně gramáže pod sebe, postup po jednotlivých krocích.