Jihočeský játřinec

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 20 min 2 porce Pokrmy z vnitřností 8 názorů

Suroviny

300 g vepřových jater
3 větší žampiony
1 větší cibule
250 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
majoránka
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli. Játra nakrájíme na širší nudle a dáme je k orestované cibuli. Promícháme, necháme játra zatáhnout.

  2. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k játrům. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Když je játra měkká, přidáme sůl, majoránku a pepř a zahustíme smetanou, ve které rozkvedláme lžíci hladké mouky a provaříme. Podáváme s opečenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 200 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jihočeský játřinec

Tématické fráze: vepřový játřinec jihočeský jatřinec z krůtích jater

Zapomněl/a jsem heslo