

Kuřecí čína s jasmínovou rýží a oříšky
Suroviny 5 porcí
- 1 kg kuřecích prsou
- 1 menší cibule
- 1 celá paprika
- 1/2 mrkve
- 100 g cukety
- 50 g jidášova ucha
- 70 g pórku
- 1 lžíce koření (čína wok)
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžíce kari
- špetka soli
- dle chuti chilli
- 50 g arašídů nebo pražených mandlí (nemusí být)
- 40 ml oleje
- 50 ml vody
- škrob na zahuštění
- 500 g jasmínové rýže
Postup přípravy receptu
Jako první nakrájíme maso a promícháme ho s kari a škrobem. Na pánev dáme olej a cibuli a orestujeme. Když je cibulka zezlátlá, přidáme maso. Maso musíme pořádně osmažit, aby nebylo syrové. Pokud kuře je hotové, přihodíme všechnu zeleninu nakrájenou na malé kousky a jidášovo ucho.
Mezitím připravíme rýži. Já jí osobně dávám do mikrovlnné trouby. Do číny přidáme koření.
Poté na pánvi opražíme arašídy a mandle. Nakonec přisypeme do číny oříšky.Na talíř servírujeme rýži se směsí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí čína s jasmínovou rýží a oříšky
-
Eja57: dusíme, kari hned na začátek a zbytek až když je hotová zelenina, ne nenamáčíme
-
Mohu poprosit o upřesnění postupu? k masu přidáme zeleninu a co dál -dusíme? kari k masu a ostatní koření kdy? až po zelenině? jidášovo ucho nenamáčíme? a co na tom trvá hodinu, když to má být "čína"?