Kuřecí čína s jasmínovou rýží a oříšky

Drůbeží maso Doba přípravy: 1h 2 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Drůbeží maso Doba přípravy: 1h 2 názory

Suroviny 5 porcí

1 kg kuřecích prsou
1 menší cibule
1 celá paprika
1/2 mrkve
100 g cukety
50 g jidášova ucha
70 g pórku
1 lžíce koření (čína wok)
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce kari
špetka soli
dle chuti chilli
50 g arašídů nebo pražených mandlí (nemusí být)
40 ml oleje
50 ml vody
škrob na zahuštění
500 g jasmínové rýže

Postup přípravy receptu

  1. Jako první nakrájíme maso a promícháme ho s kari a škrobem. Na pánev dáme olej a cibuli a orestujeme. Když je cibulka zezlátlá, přidáme maso. Maso musíme pořádně osmažit, aby nebylo syrové. Pokud kuře je hotové, přihodíme všechnu zeleninu nakrájenou na malé kousky a jidášovo ucho.

  2. Mezitím připravíme rýži. Já jí osobně dávám do mikrovlnné trouby. Do číny přidáme koření.
    Poté na pánvi opražíme arašídy a mandle. Nakonec přisypeme do číny oříšky.

  3. Na talíř servírujeme rýži se směsí.

Komentáře k receptu Kuřecí čína s jasmínovou rýží a oříšky

  • Nice Foods Nice Foods(autor receptu)

    Eja57: dusíme, kari hned na začátek a zbytek až když je hotová zelenina, ne nenamáčíme:-!

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Mohu poprosit o upřesnění postupu? k masu přidáme zeleninu a co dál -dusíme? kari k masu a ostatní koření kdy? až po zelenině? jidášovo ucho nenamáčíme? a co na tom trvá hodinu, když to má být "čína"?

    Odpovědět