Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s kysaným zelím

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivajka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 219 kJ /
1 725 kcal
Bílkoviny59,88 g
Tuky71,62 g
Vláknina35,30 g
Cholesterol 291 mg
Sodík 5,51 g
Sůl13,23 g
Sacharidy193,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oškrábeme, nakrájíme na cca 5-7 mm plátky a vyskládáme do vymazaného pekáče v jedné vrstvě. Osolíme opepříme, přidáme trochu nakrájené cibule, na to vrstvu propláchnutého a vyždímaného zelí, dále natrhané plátky gothaje nebo anglické (případně jiné uzeniny, ale gothaj je super). Krok 2: Postup opakujeme: brambory, sůl, pepř, cibule, zelí, salám. Končíme většinou třetí vrstvou posolených a popepřených brambor.
Na závěr vše zalejeme smetanou. Krok 3: Zapékáme v troubě do změknutí brambor.

Zveřejněno 21. 12. 2020

Poznámka autorky Ivajka

Recept jsme s mamkou našly kdysi v osmdesátkách v páteční příloze Rudého práva (kupovali jsme domů kvůli TV programu). Přesně si recept nepamatuji, ale přibližně takto u nás zdomácněl.

V receptu píšu smetana 15-30 procent. Je to hlavně pro ty, co zápasí jako já s váhou a pak si dají zákusek. V původním receptu byla šlehačka. Včera jsem to dělala s 15% smetanou - nějaká krémová na omáčky a bylo to moc dobré. Nedávejte méněprocentní, brambory se neudělají a smetana se sráží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PBo2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené brambory s kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PBo2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, zelí kysané, smetana, salám gothaj, cibule, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu