Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 5 názorů

Suroviny

500 g kysaného zelí
500 g brambor
100 g slaniny
100 g uzeného masa
1 červená cibule
kousek pórku
lžička sádla
1 sladké jablko
kmín
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme s kmínem a solí do měkka. V druhém hrnci na sádle zpěníme nakrájený pórek. Přidáme zelí s nakrájeným, oloupaným jablkem a uvaříme taky do měkka.

  2. Mezitím vyškvaříme nakrájenou slaninu a společně opečeme s nakrájeným uzeným masem. Cibuli nakrájíme na drobno.

  3. Uvařené brambory a zelí scedíme. Vodu ze zelí uchováme pro případné zředění. Brambory rozšťoucháme a smícháme se zelím.

  4. Přidáme rozškvařenou slaninu a syrovou cibuli. Nakonec dostatečně dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke karbanátkům nebo pečenému masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 489 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zelí,brambory, slanina kysanevzeli s bramborem a slaninou uzené kysané zelí brambory salát z kysaného zelí uzene maso kysané zelí brambory šťouchanice se slaninou

Zapomněl/a jsem heslo