Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí

mika59 Kuchařka: mika59

Ostatní 5 názorů

Suroviny

500 g kysaného zelí
500 g brambor
100 g slaniny
100 g uzeného masa
1 červená cibule
kousek pórku
lžička sádla
1 sladké jablko
kmín
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory uvaříme s kmínem a solí do měkka. V druhém hrnci na sádle zpěníme nakrájený pórek. Přidáme zelí s nakrájeným, oloupaným jablkem a uvaříme taky do měkka.

  2. Mezitím vyškvaříme nakrájenou slaninu a společně opečeme s nakrájeným uzeným masem. Cibuli nakrájíme na drobno.

  3. Uvařené brambory a zelí scedíme. Vodu ze zelí uchováme pro případné zředění. Brambory rozšťoucháme a smícháme se zelím.

  4. Přidáme rozškvařenou slaninu a syrovou cibuli. Nakonec dostatečně dochutíme pepřem, případně solí. Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu ke karbanátkům nebo pečenému masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 525 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šťouchanice z brambor, slaniny a kysaného zelí

Tématické fráze: recepty z kysaného zelí brambory se zelim kysané zelí zelí,brambory, slanina recepty ze zelí recept z kysané zelí lepenec s kysaným zelím zelí recepty kysané zelí recepty kysané zelí recept příloha brambory se zelím recepty z brambor recepty z kysaneho zeli a brambor kysané zelí a brambory pokrmy z cerveneho kysaneho zeli brambory s kysaným zelím příloha brambory s kysaným zelím uvaření kysaného zelí přílohy z brambor a zelím brambory s kysanym zelim a slaninou

Zapomněl/a jsem heslo