Karbenátky z brambor a kysaného zelí

Bramborová jídla Doba přípravy: 20min 24 názorů

Bramborová jídla Doba přípravy: 20min 24 názorů

Suroviny cca 11 kusů

Asi 7 brambor(podle váhy brambor-stejné množství)
kysaného zelí
100 g uzeného sýra(i jiného, nebo nemusí být vůbec, pokud máme, můžeme přidat kousek)
šunky na kostičky
2 vajíčka
kmín
pepř
česnek podle chuti
zelená petrželka
2 vajíčka na obalení
strouhanka
olej nebo sádlo na smažení Nesolíme, zelí je většinou slané dost.

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si předen uvaříme ve slupce a oloupeme.

  2. Zelí si překrájíme a na trošce oleje mírně prosmažíme a ještě teplé přidáme k nastrouhaným bramborám.

  3. Přidáme vajíčka, nasekanou zelenou petrželku, šunku, nastrouhaný sýr, kmín, pepř a česnek. Promícháme a tvoříme karbanátky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance.

  4. Smažíme na sádle, nebo na oleji dozlatova a pokládáme je na ubrousek, aby odssál přebytečný tuk. Podáváme se zeleninou, nebo chlebem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj- Jídla ze sladkého a kysaného zelí.

Komentáře k receptu Karbenátky z brambor a kysaného zelí

Předchozí 1 2

Tématické fráze: karbanátky z kysaného zelí kysané zelí jidla z kysaneho zeli karbanátky ze zelí a brambor zelné karbanátky z kysaného zelí karbanátky z brambor karbanátky s kysaným zelím karbanatky z brambor a zeli brambory a kysané zelí jidlo z kysaného zelí recepty z brambor a zelí pokrmy z brambor a zelí bramborové karbanátky se zelím recepty z kysaného zelí zelí karbanátky se zelím kysané zelí recept karbenátky kysané zelí recepty jídla z brambor