Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 689 kJ / 4 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,00 g |
Tuky | 305,70 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 564 mg |
Sodík | 968 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 306,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme téměř dotuha, poté přisypeme moučkový cukr a došleháme v tuhý sníh. Přisypáváme mouku s kokosem a ode dna vmícháme do sněhu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečící fólií nebo papírem, rovnoměrně rozetřeme, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme lehce dorůžova - nepřesušit. Plát těsta by měl zůstat pružný. Při chladnutí začne upečený plát lepit na prsty, toho se nebojíme, má to tak být. Po zchladnutí ho nakrájíme na délku plechu, na tři stejně široké pruhy. Před krájením samozřejmě sundáme z plátu pečící papír či fólii.
Krok 2: Do větší mísy nalijeme smetanu, kterou vyšleháme dotuha. Přidáme tvaroh (nejlépe tučný) a cukr dle vlastní chuti a zašleháme dohladka. Řádně okapaný ananas pokrájíme na hodně malé kousky a vmícháme do krému.
Krok 3: Pokrájené díly kokosového plátu, pokapeme dle chuti rumem a střídavě (plát-krém-plát...) promazáváme krémem. Zbylým krémem potřeme obvod řezu a vrch posypeme kokosem a necháme v chladnu odležet.
Krok 4: Na proležení řezu není nutná dlouhá doba. Prakticky postačí dobře vychladit a můžeme podávat, protože pruhy plátu vlhčíme rumem a též krém je velmi jemný a šťavnatý.
Zveřejněno 1. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémový kokosovo-ananasový řez à la Piňa Colada
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLGo
Moje poznámka
Krémový kokosovo-ananasový řez à la Piňa Colada
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLGo
Nejnovější recepty
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 15 minutami
Koprová omáčka s vejci
Přidáno před 2 hodinami
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 18 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 19 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake
Barča Holubová před 47 minutami
Vepřové řízky v zelném těstíčku
Fijajda před 58 minutami
Rajská s kuličkami z mletého masa
peppek před 1 hodinou
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
MonikaKa před 2 hodinami
Zelné placky se sýrem
Matea před 12 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 12 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 15 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 16 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 17 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
kokos strouhaný,
mouka polohrubá,
sůl,
pečící papír,
smetana ke šlehání,
tvaroh měkký,
kompot ananasový,
rum bílý,
kokos strouhaný
Komentáře (10)
Krém je dobrý, lehký, ale nesladila jsem. Přidala jsem pouze 1 ztužovač šlehačky, který cukr obsahuje.
Zkusím někdy příště, ale určitě ne s 20 dkg kokosu.
Dovolila jsem si přidat dvě "fofrfota"
...a pokud by zbyly, udělal bych třeba rakvičky, carbonara, vanilkový krém...