

Krevety na másle
Suroviny 5 porcí
- 1 kg čerstvých krevet
- 100 g másla
- 200 ml bílého vína
- 6 stroužků česneku
- 2 celé citróny
- sůl dle chuti
Postup přípravy receptu
Pořádně omyjeme krevety, nasekáme česnek na jemné plátky.
Na mírný oheň dáme pánev, necháme rozpustit máslo. Přidáme plátky česneku a necháme je rozvonět.
Pak přidáme krevety, které osolíme a restujeme na česnekovém másle. Po 15 minutách přidáme víno a necháme jen tak táhnout na pánvi.
Vymačkáme citróny a šťávou poléváme krevety. Můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Byli jsme zrovna na Mallorce a tak jsme jedli místní potraviny. Ke krevetám jsme si udělali pečené brambory a salát.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krevety na másle
-
Pokud se krevety delaji cele a neoloupane, vyndat strivko je docela piplacka, ale da se s troskou trpelivosti udelat.
Osobne bych je tak dlouho netrapila v panvi a i vino bych nechala rychle odparit, tedy ne pomalu tahnout. -
Lindabranna: ano to máte pravdu, děkuji za připomenutí❤️
-
Krásný recept! Jen je třeba před vařením vyndat z páteře každé krevete střívko!