Krevety na másle

Mořské plody Doba přípravy: 30 minut 3 názory

Mořské plody Doba přípravy: 30 minut 3 názory

Suroviny 5 porcí

1 kg čerstvých krevet
100 g másla
200 ml bílého vína
6 stroužků česneku
2 celé citróny
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Pořádně omyjeme krevety, nasekáme česnek na jemné plátky.

  2. Na mírný oheň dáme pánev, necháme rozpustit máslo. Přidáme plátky česneku a necháme je rozvonět.

  3. Pak přidáme krevety, které osolíme a restujeme na česnekovém másle. Po 15 minutách přidáme víno a necháme jen tak táhnout na pánvi.

  4. Vymačkáme citróny a šťávou poléváme krevety. Můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Byli jsme zrovna na Mallorce a tak jsme jedli místní potraviny. Ke krevetám jsme si udělali pečené brambory a salát.

Komentáře k receptu Krevety na másle

  • bofinka bofinka

    Pokud se krevety delaji cele a neoloupane, vyndat strivko je docela piplacka, ale da se s troskou trpelivosti udelat.
    Osobne bych je tak dlouho netrapila v panvi a i vino bych nechala rychle odparit, tedy ne pomalu tahnout.

    Odpovědět

  • sabipupp sabipupp(autor receptu)

    Lindabranna: ano to máte pravdu, děkuji za připomenutí❤️

    Odpovědět

  • Lindabranna Lindabranna

    Krásný recept! Jen je třeba před vařením vyndat z páteře každé krevete střívko!

    Odpovědět