Kořeněné krevety smažené na másle

recepty73 Kuchař: recepty73

1 porce Mořské plody 0 názorů

Suroviny

150 g již očištěných krevet
máslo
sůl
pepř mletý
1 stroužek česneku
zázvor, množství jako česneku
1 lžíce petrželové natě
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné krevety zbavené hlavy, střívka a oloupané, vložíme do roztopené pánve se zhruba centimetrovým plátkem másla. Smažíme téměř zprudka za občasného prohození na pánvi nebo opatrným promícháním, kdy hned na začátku smažení krevety osolíme, opepříme a přidáme do pánve i nasekaný stroužek česneku a stejné množství nasekaného čerstvého zázvoru.

  2. Smažíme do zrůžovění krevet a ke konci vmícháme i nasekanou petrželkovou nať. Hlavní je krevety nepřesmažit, aby neztuhly. Čím kratší doba smažení, tím křehčí masíčko.

  3. Podáváme s bramborem nebo opečeným toustem. Před podáváním můžeme dochutit citronovou šťávou.

  4. Pokud chceme připravovat krevety pro více než dvě osoby, děláme je po částech. Smažíme jen v jedné vrstvě!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 391 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kořeněné krevety smažené na másle

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krevety na másle krevety recept recept na krevety smažené krevety recept na smažené krevety recepty na krevety recept krevety smažené krevery krevety recepty recepty krevety krevety smažene recepty na smažené krevety příprava krevet v kuchyni recept na krevety. recepty z krevet recept na krevety jak na krevety recepty z krevetek smažení krevety

Zapomněl/a jsem heslo