Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zasněžené staročeské pracny

Kakaové pracny s voňavým kořením jsou tradiční cukroví, které potěší lahodnou kombinací chutí. Kakao se snoubí s aromatickým hřebíčkem a skořicí, což vytváří jedinečný zážitek, který neodmyslitelně patří k vánočnímu času. Připravte si je a rozmazlujte sebe i své blízké.

Hodnocení receptu je 4,3 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sabipupp sabipupp

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka je asi 100 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 752 kJ /
4 243 kcal
Bílkoviny82,09 g
Tuky268,62 g
Vláknina28,55 g
Cholesterol 901 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy359,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience spojíme, hřebíček rozdrtíme, vlašské ořechy pomeleme najemno. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 2-3 dny v potravinářské folii v lednici. Krok 2: Odleželé těsto po malých kouskách tlačíme do formiček libovolných tvarů a necháme péci 10 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C. Krok 3: Můžeme obalit v moučkovém nebo vanilkovém cukru.

TIP: Desatero: Pracny - odpovědi na otázky

Zveřejněno 6. 12. 2016

Poznámka autorky sabipupp

Po upečení pracny hezky vyklouznou z formiček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zasněžené staročeské pracny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RvoR

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zasněžené staročeské pracny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RvoR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Dnes jsem tlapky pekla poprvé a musím pochválit.Jsou chutné,ale hlavně z formičky vyklouznou jedna báseň.Díky

2 lžíce škorice, 1 lžíce hrebíček - to akože polievkové lyžice?

maris: :-Kdekuji za radu:-*

Zobrazit 4 starší odpovědi

hadravovaa: Já nechávám 2 až 3 dny koření se pěkně rozvoňí v těstě. Ale můžou to být i hodiny :-K

opravdu má těsto odpočívat v lednici 2-3 dny nemají to být hodiny?

Tématické fráze:
staročeské cukroví pracny, originalni staroceske recepty na cukrovi, kávové pracny, staročeské kokosky, stroceske pracny, recept na pracny, staročeské pracny cukroví, obaluji se pracny v cukru?, staročeské formičky, staročeský cukroví pracny, pracny podle karla gotta, statoceske pracny, staročeské medvědí tlapky, pracny recept, chutné pracny, medvědí pracny staročeské, staroceske pracny s orechy, staroceske medvědí pracny, jake ma byt testo na pracny, medvedi tlapky/pracny/dle staroceskeho receptu

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, skořice mletá, koření hřebíček, kakao, ořechy vlašské, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu