Hedvábné rizoto

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

2 hrnky rýže o objemu 2 dcl
1 lžíce másla
1 malá cibulka
hrst zeleniny:
směs hrášku
kukuřice
mrkev
200 g kuřecího masa buď z pečeného kuřete co zbylo nebo kuř. prsní či stehení
1 dcl smetany
1 lžička papriky sušené
podravka
sůl
pepř
strouhaný parmazán
okurek
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme maso, zeleninu a cibulku na kostičky, poprášíme paprikou a trochou podravky,rýži, podlejeme 3 hrnky vody o objemu 2 dcl a vaříme, dokud není rýže měkká- cca 12 minut.

  2. Podlejeme smetanou, dochutíme dle chuti podravkou či solí, pepřem a na mírném ohni přivedeme k varu, hned přiklopené odendáme ze sporáku a necháme ještě deset minut bobtnat. Aby se smetana vsákla, neodkrýváme pokličku. Rizoto je krásně smetanové a vláčné. Posypeme sýrem a přikládáme s kys. okurkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 315 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hedvábné rizoto

Tématické fráze: vlacne rizoto kuřecí rizoto se smetanou rizoto se smetanou jak se správně dělá rizoto vláčné rizoto recept rizoto se smetanou recept jak správně udělat rizoto pečené rizoto rizoto ze slepice rizoto recept rizoto porce jemné houbové rizoto se smetanou stava na rizoto parmazán rizoto zelenino rizoto recept nejlepsi rizoto s okurkou rizoto 1 porce rýže na rizoto risoto kuřecí rizoto s okurkou

Zapomněl/a jsem heslo