Hedvábné rizoto

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

2 hrnky rýže o objemu 2 dcl
1 lžíce másla
1 malá cibulka
hrst zeleniny:
směs hrášku
kukuřice
mrkev
200 g kuřecího masa buď z pečeného kuřete co zbylo nebo kuř. prsní či stehení
1 dcl smetany
1 lžička papriky sušené
podravka
sůl
pepř
strouhaný parmazán
okurek
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme maso, zeleninu a cibulku na kostičky, poprášíme paprikou a trochou podravky,rýži, podlejeme 3 hrnky vody o objemu 2 dcl a vaříme, dokud není rýže měkká- cca 12 minut.

  2. Podlejeme smetanou, dochutíme dle chuti podravkou či solí, pepřem a na mírném ohni přivedeme k varu, hned přiklopené odendáme ze sporáku a necháme ještě deset minut bobtnat. Aby se smetana vsákla, neodkrýváme pokličku. Rizoto je krásně smetanové a vláčné. Posypeme sýrem a přikládáme s kys. okurkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hedvábné rizoto

Tématické fráze: kuřecí rizoto se smetanou vlacne rizoto rizoto se smetanou jak se správně dělá rizoto vláčné rizoto recept rizoto se smetanou recept jak správně udělat rizoto pečené rizoto rizoto porce jemné houbové rizoto se smetanou stava na rizoto parmazán rizoto zelenino rizoto recept nejlepsi rizoto s okurkou 1 porce rýže na rizoto risoto kuřecí rizoto s okurkou smetanové rizoto pečené recepty rizoto s paprikou bez zeleniny rizoto kuřecí prsní

Zapomněl/a jsem heslo