Kroupová polévka z Tyrolska

Polévky Doba přípravy: 20 minut + 90 minut vaření 6 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Polévky Doba přípravy: 20 minut + 90 minut vaření 6 názorů

Suroviny 4 porce

20 g másla
2 mrkve
100 g krup
2 řapíky celeru (možné i pórek)
80 g uzeného masa
3 bobkové listy
sůl
2 brambory
hrst nasekané pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Na dně hrnce nechte rozpustit máslo a pak na něm orestujte nadrobno nakrájený celer a mrkev.

  2. Zeleninu zalijte 1l vody, osolte ji a přidejte kroupy, uzené maso vcelku a bobkové listy. Nechte cca 75 minut vařit (do změknutí krup).

  3. Po uvaření vyndejte uzené a nakrájejte jej na kostičky.

  4. Pak vraťte do polévky a přidejte k nim také na kostičky nakrájené syrové brambory. Vše nechte ještě 15 minut povařit než brambory změknou. Na talíři posypte nasekanou pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Gurmet 2/2011, polévka původním názvem Zuppa di orzo

Komentáře k receptu Kroupová polévka z Tyrolska

  • hosta hosta

    catherina: nikoho nepohoršuješ, jen asi nechápeme rozdíl mezi kopírováním a kopírováním. V každém případě - pravidla jsou nastavena tak, že se přidávají POUZE vlastní fotky, což tato u té pěkné polévky nebyla. Nejsi ani první a bohužel asi ani poslední, kdo to zkusil.

    Odpovědět

  • catherina catherina(autorka receptu)

    Kopirovani a kopirovani je rozdil. Prosim o smazani celeho receptu, uz dalsi nebudu na tento web vkladat, at nikoho nepohorsuji. Predem dekuji za kladne vyrizeni!

    Odpovědět

  • maris maris

  • hosta hosta

    catherina: jménem "rýpalek" fotku mažu, až uvaříš, vlož svoji. Mmch - nejde o rýpání ale o rozdíl mezi slušností a podvodem - pravidla jsou jasná

    Odpovědět

  • catherina catherina(autorka receptu)

    1) Neni presne zkopirovana, je upravena
    2) Pro rypalky se omlouvam, zapomela jsem polevku nafotit, kdyz jsem ji varila. Az ji znovu uvarim, fotku samozrejme updatuji.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Za ty roky, co tu s námi vaříš, bys už mohla vědět, že fotky se z jiných webů nekopírují.
    A tady máš důkaz:
    http://duebiondeincucina.blogspot.cz/2011/11/zuppa...

    Odpovědět

Tématické fráze: kroupová polévka tyrolska uzena polevka příprava kroupove polevky tyrolská polévka s s kroupami uzena tirolska polevka tirolska kroupova polévka tyrolská polévka s kroupami tyrolsko polévky pravidla pro polévky orzo polévka polévka tyrolská uzená