

Kroupová polévka z Tyrolska
Suroviny 4 porce
- 20 g másla
- 2 mrkve
- 100 g krup
- 2 řapíky celeru (možné i pórek)
- 80 g uzeného masa
- 3 bobkové listy
- sůl
- 2 brambory
- hrst nasekané pažitky
Postup přípravy receptu
Na dně hrnce nechte rozpustit máslo a pak na něm orestujte nadrobno nakrájený celer a mrkev.
Zeleninu zalijte 1l vody, osolte ji a přidejte kroupy, uzené maso vcelku a bobkové listy. Nechte cca 75 minut vařit (do změknutí krup).
Po uvaření vyndejte uzené a nakrájejte jej na kostičky.
Pak vraťte do polévky a přidejte k nim také na kostičky nakrájené syrové brambory. Vše nechte ještě 15 minut povařit než brambory změknou. Na talíři posypte nasekanou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Gurmet 2/2011, polévka původním názvem Zuppa di orzo
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kroupová polévka z Tyrolska
-
catherina: nikoho nepohoršuješ, jen asi nechápeme rozdíl mezi kopírováním a kopírováním. V každém případě - pravidla jsou nastavena tak, že se přidávají POUZE vlastní fotky, což tato u té pěkné polévky nebyla. Nejsi ani první a bohužel asi ani poslední, kdo to zkusil.
-
Kopirovani a kopirovani je rozdil. Prosim o smazani celeho receptu, uz dalsi nebudu na tento web vkladat, at nikoho nepohorsuji. Predem dekuji za kladne vyrizeni!
-
-
catherina: jménem "rýpalek" fotku mažu, až uvaříš, vlož svoji. Mmch - nejde o rýpání ale o rozdíl mezi slušností a podvodem - pravidla jsou jasná
-
1) Neni presne zkopirovana, je upravena
2) Pro rypalky se omlouvam, zapomela jsem polevku nafotit, kdyz jsem ji varila. Az ji znovu uvarim, fotku samozrejme updatuji. -
Za ty roky, co tu s námi vaříš, bys už mohla vědět, že fotky se z jiných webů nekopírují.
A tady máš důkaz:
http://duebiondeincucina.blogspot.cz/2011/11/zuppa...