Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 385 kJ / 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,18 g |
Tuky | 64,32 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 671 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 7,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do poloměkka, zároveň osolíme.
Krok 2: Přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu a koření a vaříme dál, až je vše měkké. Já jsem měla jen ty hřbety s kousky žeber, tak jsem je osolené, opepřené a omoučené opekla vcelku (uvařená žebra jsem pak obrala a maso vrátila do polévky).
Krok 3: Do polévky chvíli před dohotovením můžeme nalít pohár červeného vína a provařit, já tentokrát víno vynechala. Polévka je chutná např. s kostičkami bílé veky opečené na másle. Můžeme ale také zavařit nočky nebo i jinou zavářku. Opečenými plátky veky s dobrým strouhaným sýrem také nic nezkazíte, naopak. Nakonec polévku na talíři posypeme sekanou petrželkou.
Zveřejněno 18. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzská králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqnj
Moje poznámka
Francouzská králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqnj
Nejnovější recepty
Ostružinové kousky s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Převalovaná meruňková buchta podle Ivety Fabešové
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a květáková kaše (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 17 hodinami
Letní plněné cukety
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perník s rybízem
veronika_straka před 38 minutami
Zapečený sýrový květák
wimra před 3 hodinami
Rajčatový salát II.
radbastim před 3 hodinami
Vepřové nudličky v divoké omáčce
Jan Nemec před 11 hodinami
Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Ketynna před 12 hodinami
Zapékané bramborové pikantule
Lucie1001 před 13 hodinami
Cukeťák
Hejhulka007 před 14 hodinami
Mrkvový koláč se švestkami
dalif před 14 hodinami
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aleister před 14 hodinami
Suroviny:
maso králičí,
máslo,
mouka hladká,
mrkev,
petržel,
celer,
zelí,
sůl,
pepř,
česnek sušený,
koření nové koření,
tymián,
víno červené suché,
máslo,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (3)