Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 385 kJ / 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,18 g |
Tuky | 64,32 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 671 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 7,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do poloměkka, zároveň osolíme.
Krok 2: Přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu a koření a vaříme dál, až je vše měkké. Já jsem měla jen ty hřbety s kousky žeber, tak jsem je osolené, opepřené a omoučené opekla vcelku (uvařená žebra jsem pak obrala a maso vrátila do polévky).
Krok 3: Do polévky chvíli před dohotovením můžeme nalít pohár červeného vína a provařit, já tentokrát víno vynechala. Polévka je chutná např. s kostičkami bílé veky opečené na másle. Můžeme ale také zavařit nočky nebo i jinou zavářku. Opečenými plátky veky s dobrým strouhaným sýrem také nic nezkazíte, naopak. Nakonec polévku na talíři posypeme sekanou petrželkou.
Zveřejněno 18. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzská králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqnj
Moje poznámka
Francouzská králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqnj
Nejnovější recepty
Rajčatový tataráček
Přidáno před 1 hodinou
Hráškové řízečky
Přidáno před 16 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 32 minutami
Třešňový pohár
lenisekone před 33 minutami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 53 minutami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 1 hodinou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 1 hodinou
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 7 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 12 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 14 hodinami
Cuketovo sýrové kuličky
iveta.kroul před 14 hodinami
Pikantní vepřová kýta
rastislav007 před 15 hodinami
Suroviny:
maso králičí,
máslo,
mouka hladká,
mrkev,
petržel,
celer,
zelí,
sůl,
pepř,
česnek sušený,
koření nové koření,
tymián,
víno červené suché,
máslo,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (3)