

Losos na másle s citronovým pepřem
Suroviny 1 porce
- 200 g čerstvého lososa s kůží
- 50 g másla
- citronový pepř
- hrubozrnná sůl
- citron
Postup přípravy receptu
Porci lososa ze strany kůže zbavíme šupin (pokud již není), poté opláchneme a dobře osušíme. P
osypeme hrubozrnnou solí a citronovým pepřem.
Do pánve dáme rozpustit máslo a ihned po rozpuštění vložíme kůží dolů porci lososa.
Opékáme zprudka 2 minuty a poté opatrně otočíme a opékáme opět 2 minuty. Lososa servíruje čerstvě opečeného se čtvrtkou citronu. Vhodná příloha jsou máslové brambůrky s pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Rychlé s minimem koření a synem slupnuté s velkou chutí :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Losos na másle s citronovým pepřem
-
Dělám přesně tak a je to výborné
-
jednuché, krásné, luxusní
-
Pardon že se tak blbě zeptám, ještě jsem lososa nejedla, má kosti?
Jinak vypadá to moc dobře
-
V jednoduchosti je krása
a tohle je opravdu fajnová bašta
+12
-
Hmmmm
..+1
-
Krásná fotka a takto připravený losos je nejideálnější.Dělávám často jen s pepeřem citronovým a na másle.Vynikne chuť ryby a není přetlučena spoustou příchutí.Zkus s pomerančovým pepřem,také moc dobré s maličko jinou příchutí.
-
Luxusní jako vždy
+
-
Jednoduché a dobré
-
Otto, tohle je příprava lososa přesně podle mých představ
Méně je rozhodně v tomto případě více (myšleno koření)
Samozřejmě krásná fotka
-
Luxusní recept i fotka
+
-
No to je bašta
,milujeme lososa
-
Bože, to je překrásná fotka, jen se sbíhají sliny! Lososa můžem na jakýkoliv způsob a tenhle bude
+3