Těstoviny se smetanovo-citrónovou omáčkou a lososem

chute-sveta.cz Kuchařka: chute-sveta.cz

Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 5 minut VAŘENÍ: 20 minut 4 - 6 porcí Těstoviny 4 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař

Suroviny

2 steaky lososa
450 g těstovin
4 PL másla
2 stroužky česneku utřeného
37 ml čerstvě vymačkané citrónové šťávy
kůra z 2 citrónů nastrouhané na jemno
30 g hladké mouky
480 ml smetany 33%
3/4 KL soli
1/2 KL černého pepře
2 KL cukru
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Steaky lososa osolíme, opepříme a ogrilujeme celé na grilu nebo na grilovací pánvi dozlatova. Nakrájíme je na kousky a odložíme.

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme. Udržujeme je teplé.

  3. Ve středně velkém hrnci rozpustíme na středním stupni máslo, přidáme česnek, restujeme asi 1 minutu, přidáme citrónovou kůru a šťávu a restujeme další 1 minutu.

  4. Přidáme mouku a mícháme metlou cca 2-3 minuty.

  5. Přilijeme smetanu a metlou, aby se nám nevytvořily hrudky, stále mícháme dokud směs nezhoustne, cca 5 - 10 minut (pokud je směs naopak moc hustá, přidáme trochu mléka, ale opatrně, je po lžících).

  6. Osolíme, opepříme, přidáme cukr, promícháme.

  7. Směs smícháme s uvařenými těstovinami a na talíři přidáme lososa.

  8. Omáčka by měla být schopná "ohřát" těstoviny. Pokud jsou ale už studené, prolijeme je horkou vodou.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstoviny se smetanovo-citrónovou omáčkou a lososem

  • zizala zizala

    casino: Nechce se mi v tom příliš vrtat, ale nejkratší možná doba, kterou uvádí autorka, je 7 minut (2 minuty smažit + 5 minut provářet) a to je málo :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    No, já vařím BEŠAMEL taky asi 10 minut...:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Cukr v tomhle jídle naprosto nechápu. 5-10 minut na provaření mouky v bešamelu vidím jako nedostatečné, vařila bych 15-20 minut.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Osobne bych zacala besamelem, pak ugrilovala rybu, mezi tim si dala varit vodu na testoviny a asi by mi to casove vyslo lepe. Nemusela bych udrzovat testoviy v teple, neprevarily by se a nemusela bych je eventuelne prolivat horkou vodou. Cukr chapu, protoze "americky recept", pro me bez cukru...staci dat mene citronu, ale proti gustu....

    Odpovědět

Tématické fráze: omáčka k těstovinám s lososem špagety se smetanovo citronovou omáčkou těstoviny s lososem a citronem smetanovo citronova preliv těstoviny se smetanovou omáčkou a lososem citronava omáčka s lososem smetnovocitronova omáčka tagliatelle se sýrovou omáčkou a lososem smetanovocitronová omáčka smetanovo cotronová omáčka těstoviny s smetanovo u omáčkou smetanovo houbová omáčka s citrónem jak ohřát těstoviny

Zapomněl/a jsem heslo