Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Margotková buchta

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Shineat

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Chystáte se upéct moučník k nedělní kávě a zjistili jste, že Vám došla vejce? Pak je tento recept právě pro vás. Snadný a velmi chutný moučník bez použití vajec, který ocení každý milovník sladkého.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 555 kJ /
3 957 kcal
Bílkoviny54,25 g
Tuky131,88 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 180 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy630,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, práškem na pečení a nastrouhanou čokoládou Margot. Krok 2: Přidáme mléko, smetanu, olej a vše smícháme dohromady. Krok 3: Těsto vlijeme na hluboký plech předem vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou, případně na plech vyložený pečícím papírem. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200 °C 25-30 minut. Je možné upéct i jako bábovku, ta se peče při 180 °C a o trochu déle. Krok 5: Navrch můžeme dát po upečení a vychladnutí čokoládovou polevu a posypat druhou nastrouhanou Margotkou či kokosem nebo jen povrch pocukrovat.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 4. 8. 2009

Poznámka autorky Shineat

Do této buchty se vejce nedávají!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margotková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ro8V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Margotková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ro8V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Včera jsem dělala poprvé. Líbí se mi, že je "vazeno" na hrnky (používám 0,5l a krásně se vleze na velký plech) a bez vajec. Pro chuť dala dva vanil. cukry. Na polevu jsem použila ohřátou smetanu a v ní rozpuštěnou čokoládu na vaření. Na posyp také Margotka. Krásně se krájí a chuťově výborná. Příště místo Margotky chci zkusit mleté ořechy.

:-)recept,bezva,jen jsem do testa přidala kokos,diky.

Filip Novák 10. 3. 2014 00:27
Při tvorbě této buchty doporučuji pevné nervy. Vůbec se mi nepovedla přitom jsem následoval recept přesně. :( S vajíčkem a méně oleje by to zřejmě bylo lepší.

Gabriela 4. 2. 2012 10:38
Upekla jsem ji jako bábovku ... chtělo to více času, ale výsledek je naprosto úchvatný ... mé smyslové buňky jsou v extázi ;-)
Díky za recept!!!! :yes:

skvěla buchtička:yes:moc mi pomohla dneska a Valentyna

je velmi dobra:yes::yes::yes::yes::-):-*

gratuluji dávám tisíííce bodů je prostě vynikající zvláště se mi povedla poleva z čokolády. aby to dobře a hlavně rychle zatuhlo, šoupla jsem to do lednice a v těch vedrech je to ještě lepší:-*

Buchtu mooooc chválím je výborná :yes: u nás moc dlouho nevidrží je hned snězená proto dávám bodík.:-K

Buchta je opravdu výborná :-p:-p:-p

Nene do této buchty se vajíčka nedávají
je to výhodné protože ne každý je může :-)

Pavli,do těsta se nedává vajíčko?

Pavli, dej si do vyhledávače nahoře vpravo slůvko "margot" a mrkni, jestli i tvoje buchta tady není...jinak buchty s margotkou jsou fajn, často je dělám:-)

Tématické fráze:
buchta z margotky, margotkové řezy, recept na margotkovou buchtu, buchta margotka, buchta s margotkou, margotová buchta, margotková bábovka, buchta z margotky na plech, bábovka z margotky se šlehačkou, výborná bábovka z margotky, margotková bábovka se šlehačkou, buchta margotka na plech, margotková buchta se šlehačkou, recept na buchtu z margotky, buchta s margotky, margotka buchta, margot buchta, buchta extáze, buchta margot, buchta z margotek

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, olej, mléko, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, prášek do pečiva, čokoláda margot, poleva čokoládová, kokos, čokoláda margot, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu