Bršlicové pesto
Bršlice kozí noha není jen otravný plevel, je jedlá a plná vitamínů. Připravit z ní můžeme třeba pesto, které využijeme na špagety nebo na topinky. Chuť bršlice je lehce nakyslá a může připomínat ořechy.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 339 kJ / 1 993 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,90 g |
Tuky | 193,53 g |
Vláknina | 6,38 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 4,44 g |
Sůl | 11,09 g |
Sacharidy | 18,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté lístky bršlice vložíme do misky, přidáme sůl, olivový olej, česnek, sýr, vlašské ořechy a slunečnicová semínka (semínka a ořechy můžeme použít i jiné dle chuti).
Krok 2: Vše rozmixujeme.
Krok 3: Pesto můžeme dát do uzavíratelné skleničky, pak zalít vrstvou oleje, aby se oddělilo od vzduchu a můžeme skladovat v lednici až 4 týdny. Podáváme s těstovinami nebo na pečivu.
Zveřejněno 5. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bršlicové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QPjG
Moje poznámka
Bršlicové pesto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QPjG
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 5 minutami
Cuketové sushi
Přidáno před 11 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 12 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 49 minutami
Jahodové muffins
kahus308 před 1 hodinou
Meruňkový koláč
Evellinka před 1 hodinou
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 3 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 3 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 9 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 10 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 10 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 10 hodinami
Suroviny:
sůl,
olej olivový,
parmazán,
česnek,
ořechy vlašské,
semínka slunečnicová
Komentáře (3)