Koprové pesto

recepty73 Kuchař: recepty73

Ostatní 0 názorů

Suroviny

Základní suroviny:
50 g očištěného čerstvého kopru
50 ml oleje dle chuti (např. řepkový, olivový)
1 lžička soli
Dále dle chuti:
česnek
ocet jablečný, vinný
mleté ořechy vlašské, piniové... nebo mandle
parmezán, grana padano
zakysaná smetana, jogurt
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Postup je velmi jednoduchý: očištěný kopr rozmixujeme tyčovým mixerem společně se solí a olejem na jemné pesto.
    Dále už vše dle vlastní chuti a fantazie, protože použití pesta je velmi variabilní.

  2. Dochucení volíme podle toho, jak s pestem chceme dále pracovat. Zda ho budeme používat například jednoduše, na ochucení vařených brambor či těstovin, kdy stačí do pesta přimíchat rozetřený česnek, jemně strouhaný parmezán, ořechy, mandle, nebo pestem můžeme dochucovat různé dipy, salátové zálivky atp., to pak pesto můžeme navíc ochutit i octem, pepřem, česnekem...

  3. Pesto se výborně hodí i na dochucení čerstvých zeleninových salátů, ke grilované zelenině či rybě. Vše záleží na chuti každého. Připravené pesto vydrží v chladničce podstatně delší dobu než kopr čerstvý, přitom stále skvělě chutná i voní a je vždy po ruce, připravené pro naši potřebu.

Poznámka

Já koprové pesto většinou připravuji rovnou s česnekem, který máme rádi. S koprem, solí a olejem rozmixuji zhruba tři až čtyři stroužky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koprové pesto

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: koprové pesto pesto s koprem

Zapomněl/a jsem heslo