Smažené kuře s žampionovou omáčkou

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut příprava 4 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 60 minut příprava 4 názory

Suroviny 2 porce

2 kuřecí stehna
sůl
trojobal: hladká mouka, vajíčko, strouhanka
sádlo na smažení
Omáčka:
asi 250-300 g malých žampionů
sůl a pepř
máslo
1 cibule
asi 200 ml vývaru
100 ml bílého vína
smetana 33 %
trochu citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, osolíme a obalíme v klasickém trojobalu. usmažíme na sádle.

  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozkrojené žampiony a pokapeme je citronovou šťávou, aby zůstaly bílé.

  3. Osolíme a opepříme, zalijeme vínem a necháme odpařit, pak přidáme vývar a smetanu a zredukujeme.

  4. Podáváme s vařenými bramborami, polníčkem a rajčátky.

Poznámka od kuchařky

Je to trochu nezvyklá kombinace, ale chutná skvěle.

Komentáře k receptu Smažené kuře s žampionovou omáčkou

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    Marie Svarcova: další pamětnice:-* taky to znám z NDR a je to velmi chutná kombinace, řízek s omáčkou

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes::yes:recept je moc pěkný a foto krásné, určitě mi bude také chutnat <3 kombinaci řízku s omáčkou znám od r.1964 z NDR moc nám to chutnalo a dělávala jsem ale už se na to nějak zapomnělo :-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-K Ve Vnorovech na Slovácku se jí řízek s knedlíkem a omáčkou z polévky a křenu. Chutná to velmi dobře. Ale myslím, že teď už není moc domácností, kde by se to vařilo. Holt - doba pokročila..

    Odpovědět

  • maris maris

    Hodně zvláštní kombinace - řízek s omáčkou:-), ale láká mě to vyzkoušet, myslím, že to je moc dobré;-):yes::-)

    Odpovědět