Punčové řezy trochu jinak
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák podle našeho receptu, byl nadšený a obyčejný už nechce.
Suroviny pro 1 kus
Forma 25x25 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 365 kJ / 5 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,59 g |
Tuky | 245,64 g |
Vláknina | 38,90 g |
Cholesterol | 2,45 g |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,33 g |
Sacharidy | 636,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 160 °C.
Krok 2: Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu.
Krok 3: Opatrně přidáme žloutky, vanilku a nakonec prosátou mouku, mandle a kypřicí prášek.
Krok 4: Těsto vylijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut při 160 °C. Hotový korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Růžový korpus připravíme stejně, ale přidáme do něj barvivo a pečeme pouze 20 minut. Světlý korpus rozřízneme na dva pláty.
Krok 6: Čerstvé nebo mražené maliny rozmixujeme s vodou a ostatními surovinami na nálev. Propasírujeme, aby byla šťáva hladká, bez semínek.
Krok 7: Na podložku položíme plát světlého korpusu, rovnoměrně polijeme půlkou nálevu. Potřeme polovinou marmelády a přiklopíme růžovým korpusem. Polijeme zbytkem nálevu, potřeme zbytkem marmelády a položíme druhý plát světlého korpusu. Trochu přimáčkneme a dáme přes noc do lednice.
Krok 8: Druhý den rozpustíme čokoládu v horké smetaně. Necháme trochu vychladnout, poleva zhoustne a nebude stékat z dortu.
Krok 9: Řezy překlopíme vzhůru nohama. Vrchní suchá vrstva je tedy nyní dole a díky přetočení se nyní nasákne nálevem z růžové vrstvy, ale ne tolik, aby se lepila k podložce. Nakonec celé řezy polijeme ganache (čokoláda se smetanou), případně libovolně ozdobíme a dáme ještě alespoň na 2 hodiny do lednice.
Zveřejněno 3. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Punčové řezy trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZK0
Moje poznámka
Punčové řezy trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RZK0
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 5 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 17 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
mouka mandlová,
kypřící prášek,
pasta vanilková,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
mouka mandlová,
kypřící prášek,
pasta vanilková,
potravinářské barvivo,
maliny,
voda,
sirup malinový,
rum,
aroma,
marmeláda malinová,
čokoláda bílá,
smetana ke šlehání
Komentáře (6)