Postup přípravy
Krok 1: Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo. Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím.
Krok 2: Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba tak, aby kapr na ní stál. Postavím rybu do pekáče, kam jsem vlil rozpuštěné máslo a dám do rozpálené trouby. Při pečení přelévám máslem přes hřbet.
Krok 3: Peču cca hodinu. Po upečení přeložím kapra stále stojícího na chlebu na mísu a nesu na stůl. Máslo, na kterém se ryba pekla už k n i č e m u nepoužiji.
Krok 4: Na stole pak od hřbetu směrem dolů odděluji maso od kostry. Zůstane stát kostra na chlebu a podávám čisté maso bez kostí. Chleba navíc vytáhne z ryby ten bahenní buket. Jen jednou jsem se ulakotil a omastil jsem výpekem brambory....
Zveřejněno 22. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na chlebu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Erpl
Moje poznámka
Kapr na chlebu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Erpl
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno 26. 9. 2025 14:00:02
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno 26. 9. 2025 12:44:40
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Mikala před 37 minutami
Bramborový koláč s květákem
Alamatej před 43 minutami
Pravý vepřový guláš
rici.cochtan před 44 minutami
Cuketová pomazánka na topinky
esso před 1 hodinou
Špenát
imzlin@seznam.cz před 1 hodinou
Koprová omáčka
Lida.Rose před 2 hodinami
Mokré řezy s kokosem
magnolie před 2 hodinami
Rychlé rohlíky - do hodiny hotové
Veronika_1 před 2 hodinami
Ředkvičkový salát (nejen) se šunkou
KatkaCechova před 3 hodinami
Italská rajčatová polévka
KatkaCechova před 3 hodinami
Suroviny:
kapr,
chléb,
sůl,
máslo
Komentáře (4)
...jen tý teploty se mi v postupu nedostává
edit:
Nebo že by 250°C