Červená řepa vařená s kmínem

Suroviny

•750 g červené řepy
•1 lžička kmínu
•50 g másla
•50 g uzeného boku nakrájeného na drobné kostky
•50 g mladé cibulky jemně posekané
•2 lžička octa
•50 ml oleje z prvního tlačení
•75 ml vývaru
• Sůl
pepř (lépe bílý)
•100 g řapíkatého celeru

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu očistím, uvařím v osolené vodě s kmínem zhruba 90 minut. Vařenou řípu nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na tenké hranolky.

  2. Rozehřeji přepuštěné máslo, přihodím bůček, cibulku, celer, orestuji, přidám vývar, nechám přejít varem, ochutím octem, solí a pepřem, přidám olej.

  3. Řípu přeliji sosem a nechám na 15 minut odstát. Přizdobím lístky z řapíkatého celeru.

Komentáře k receptu Červená řepa vařená s kmínem

Tématické fráze: jak dlouho vařit červenou řepu jak dlouho se vaří červená řepa jak dlouho vařit řepu jak dlouho se vari repa doba vaření řepy červená řepa jak dlouho vařit jak dlouho varit repu v papinaku cervena repa v papinaku recept na varenou červenou řepu jak varit cervenou řepu jak se varí repa jak se vari cervena repa jak dlouho vařit červenou řepu v papiňáku jak se dlouho vaří červená řepa řepa v papinaku recept na vařenou řepu jak dlouho vařit červenou řepu? červená řepa recepty repa doba vareni vareni repy v papinaku