Kapří halászlé bez kostí (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 286 kJ / 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,60 g |
Tuky | 25,13 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 61,90 g |
Postup přípravy
V tomto mezičase ulomíme z uvařených porcí kapra boky s dlouhými kostmi. Tyto kosti vytáhneme a vykostěné části rozlomíme napůl a odložíme stranou. Získali jsme velké části masa zcela bez kostí. Maso ze hřbetu s drobnými kostmi dáme zvlášť nevykostěné. Obereme maso z hlavy. Mlíčí a jikry rozkrájíme tak, aby zůstaly ve větších kusech. Krok 4: Z provařeného vývaru odebereme část zeleniny. Zbylou zeleninu rozmixujeme v polévce a tím ji zahustíme. Přidáme do ní nazpět zeleninu, kterou jsme nechali vcelku a nakonec vykostěné porce ryby, maso z hlavy a mlíčí i jikry. Už nemícháme, aby se maso nerozpadlo a zůstalo vcelku.
A to je vše. Maso s drobnými kostmi si do polévky může přidat ten, komu vybírání kostí nevadí nebo pro ně najdeme uplatnění jinde. (Pečenáče, rybí salát....)
Zveřejněno 2. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří halászlé bez kostí (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prjQ
Moje poznámka
Kapří halászlé bez kostí (Dělená strava podle LK - Zvířata)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prjQ
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Suroviny:
cibule,
olej,
rajče,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá bílá,
kapr,
hlava kapří,
mlíčí,
jikry z kapra,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
paprika sušená sladká,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.