Lutyšská káva II pro Magdalenku

bazalka Kuchař: bazalka

4 porce Nápoje 9 názorů

Suroviny

2 šálky silné překapávané kávy
2 šálky mléka
vanilkový cukr podle chuti
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvě připravenou překapávanou kávu osladíme a necháme zchladnout. Studenou kávu nalijeme do misky na led a v mrazničce necháme zmrznout.

  2. Kávové ledové kostky rozdělíme do vysokých sklenic, zalijeme vychlazeným mlékem a podle chuti případně osladíme. Podáváme se slámkou.

Poznámka

V horkém létě je to báječný osvěžující kávový nápoj.

Fotku bohužel nemám, foťák je rozbitý. Ale pokud někdo nafotí za mne, budu ráda.

Zdroj: 20 let starý časopis o kávě a kávových nápojích

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Lutyšská káva II pro Magdalenku

  • Jenny Jenny

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    bazalenka, tak to by sme mali ísť problém spolu na kávu, kde robia "tvoje" kávičky, mojou by asi pohŕdli:-D:-D:-D
    Ale je pravda, že na mňa káva nemá účinky typu osvieženie, nespavosť a pod. Ja zaspím aj pri káve. :-D

    Odpovědět

  • bazalka bazalka(autorka receptu)

    Terezko doufám, že se srdíčko uklidní a hlavně budeš dobře spát. :-D:-D Já mám zase ráda silnou kávu a málo vody. Takové to malé italské miniaturní "picolo", co se jen tak "vyblízne" hrníček, ale je to síla, že by to porazilo...:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    :-Dbazalečko, bolo to až príliš osviežujúce:-D:-D:-D V recepte sa píše, že dáme do pohára zmrazené kocky kávy, koľko nepíše sa...:-D Tak som tam dala 3 kocky, silné ako hrom na moje pomery. Ja pijem akýsi slabý odvar : málo kávy, veľa vody:-D:-D:-D
    Ale osviežujúce to bolo, aj manželovi chutilo, on kávu bez mlieka nepije. Nabudúce si nedám tie 3 kocky, len 2:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • bazalka bazalka(autorka receptu)

    Díky Terezko za fotky, bylo to alespoň dobré ? :-?:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Takto si děláme kávu již hodně dlouho, jen používáme instantní, včera jsem zrovna dala zamrazit, je to moc dobré a to jsme ani netušili, že je to Lutyšská :-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Bazalka, je mi potešením, že mi ktosi venoval recept!
    A na to druhé, môj názor poznáš. Pekný večer!

    Odpovědět

  • bazalka bazalka(autorka receptu)

    Iljušo, já si také srandu nedělám, jen mě baví, jak mě všichni spojují s Lendiiik-viz Lutyšská káva a já ji vůbec neznám. Jen jsem se zastala receptu, protože je dobrý a po netu koluje už moc a moc let ve stejném znění. Tady ještě není, tak přece může být, proč ne.
    Tenhle recept jsem opravdu našla v jednom časopise pod stejným názvem Lutyšská káva a je to skvělý nápad. Můžu klidně oskenovat stránku a poslat. A Magdalence se po kávě zastesklo, tak jsem přidala....:-D:-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    bazalko - ale beze srandy, mě se líbí ten nápad s kostkami zmrzlé ;-)kávy

    Odpovědět

Tématické fráze: káva picolo hrníčky na picolo káva recept ledová káva z zmrzle kavy picolo káva káva-picolo hrnky na kávu picolo jak udělat picolo šálky na picolo italské picolo lutyšská káva šálek na picolo kávu magdalenka-recepty bublanina retigové jak uvarit prekapavanou kavu magdalenkacz hrnicky picolo picolo šálek hrníček na překapávanou kávu recept na prekapavanou kavu

Zapomněl/a jsem heslo