Čabraka

zizala Kuchařka:

4 porce Polévky 21 názorů

56

Suroviny

1 uzené koleno
2 bobkové listy
4 celé pepře
2 kuličky jalovce
4 kuličky nového koření
cibule
5 brambor
kořenová zelenina
kysané zelí
fazole sterilované ve slaném nálevu
hrst sušených hub
kelímek zakysané smetany
popřípadě jíška
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzené koleno uvaříme do měkka spolu s cibulí a kořením, scedíme a po zchladnutí maso nakrájíme na kostičky.

  2. Mezitím vaříme ve vývaru z kolena brambory, kořenovou zeleninu a namočené houby. Když je zelenina měkká, přidáme pokrájené zelí a okapané fazole. Ještě chvíli povaříme. Komu se zdá polévka málo hustá, může zahustit jíškou, ale většinou to není třeba.

  3. Po odstavení vmícháme kysanou smetanu a nakrájené maso, můžeme dosolit, ale vývar z kolena bývá slaný dost.

Poznámka

Čabraka byla pestrá deka, která se dávala pod koňské sedlo. Polévka je pestrá použitými ingrediencemi a hřeje - jako deka :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Čabraka

  • zizala zizala(autorka receptu)

    magdalenka: Děkuji, recept vznikl spojením dvou receptů z různých období mých pokusů v kuchyni :-8:-8

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Recept je krásny. :yes: Veľa vecí mi tu uniklo, aj toto. Odkiaľ pochádza táto polievka?

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Bodík jsem dala já,protože se na čabraku chystám a moc se mi to líbí:yes::-*

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jani, to neřeš...:-))Třeba se vyrušily jedničky a ty horší známky a výsledek je nula:-) Pro mě je nejdůležitější, že chutná;-)

    Odpovědět

  • Štefánek Martin Štefánek Martin(neregistrovaný)

    :-8 Tato polévka je opravdu moc dobrá napoprvé uvařená jak chutnala celé rodině, :-p syn si jí na víkend obědnal znovu. Díky za dobrý recept:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jani, díky za fotku;-) A mám velkou radost, že Ti chutnalo. :-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ladi ze žeber a masa tam bylo až moc! Já jsem včera totiž nakládala ten Bůček pantůček a ten se taky vaří. Tak jsem ten vývar z bůčku rovnou nechala i s tím kořením a dnes jsem jen přidala ta žebírka a ne z obchodu, takže pořádně masitá, malinko přidala vody a všechno, co tam mělo být. No, je to fakt polívka s velkým P:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Foto hezké, z čeho to, Jani, bylo? - ze žebírek nebo kolínka?

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak jsem si dovolila přidat foto a kdo nezkusil tuhle manu božskou, neví o co přichází!:-)):yes:

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Tak to já se Svatým obdivuju, protože já bych si tak jak oni nedokázala odepřít spoustu věcí a jiných požitků. A naši předkové byli v pohybu a tak ty kalorie spálili. A když ne, tak vypadali jako herec, co hrál mistra Kondelíka. Ale neřešili to pořád, jako že jsou při těle. To se rozumnělo samo sebou, v tom byla jejich důstojnost. Hubeňouři nebyli v módě.:-!:-p:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já se svatým nijak neobdivuji:-D, ale můj děda se dožil požehnaného věku a vlastně i babička. Celý jejich život byl z dnešního pohledu jeden veliký jed. Sádlo, vajíčka (s oblibou syrové, prý na hlas) klobásy naložené v sádle, vepřové maso, uzené a já nevím, co všechno. Nic se nevyhodilo, všechno se spotřebovalo a když byli mastní, až za ušima od toho všeho,děda si mazával tím vlasy a že měl teda kštici!!:-)):-D Dnes se všichni snažíme žít zdravě, samá šunka, žádná syrová vejce, sádlo má cholesterol, jíme margaríny, které by naši staříčci ani neochutnali, protože je to hnus. Takže, uzené jednou za čas si dám a vývar taky. Taková kapustnice, jejda, mňam!!:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    V pohodě, rejpání v dobrém mi neva;-)A s těmi svatými máš svatou pravdu:-D:yes:

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Já taky neřikám, že z toho někdo umře :-O. Jen jsem trochu rejpla ;-)já už jsem taková. A taky netvrdim, že není dobrá. Vlimla sis, že všechny příjemné a dobré věci jsou buď nezdravé nebo nemravné?:-8 Proto se lidi Svatým tak obdivujou. :-O

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Oli, když to koleno před vařením pořádně kartáčkem omyješ, hodně škodlivin (netvrdím, že všechny) odplave. Já tuhle polévku vařím tak 1-2x do roka, to není tolik;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Já se přiznám, že když peču šunkafleky, tak ve vodě z uzeného povařím flíčky.Asi to opravdu není moc zdravé, ale těstoviny mají pak úžasnou chuť a čtyřikrát do roka se snad nic nestane.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: naloženi masa na uzení polévka čabraka naložený bůček čabraka polévka šunkafleky recept naložené koleno koreni cabraka šunkafleky bůček naložený naložené uzené koleno bůček jak ovar vývar z bůčku šunka fleky štefánek martin naložené klobásy domc koenov dochucovadlo nalozeni zeber na uzeni syrové sádlo na uzení čabraka-polevka šunkafleky kalorie

Zapomněl/a jsem heslo