

Kávička Magdalenka
Suroviny 2 porce
- káva
- badyán
- voda
Postup přípravy receptu
Kávu pomelu na ručním mlýnku ( i ta nejobyčejnější čerstvě umletá káva dává na zadek exlusivním mletým kafím).
Do střední části kávovaru vložím lístek badyánu, překryji kávou. Uzavřu a dám vařit.
Když vařím v elektrickém kávovaru, tak vkládám lístek badyánu do spodní konvice a nechám ji chvíli prohřát na plotýnce. Pak teprve zapravím kávu do filtru a vodu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kávička Magdalenka
-
Takáto kávička je úžasná
...kupujem si čerstvo mletú kávu u Talianov v meste, majú svoju pražiareň a kaviareň. Predávajú viac druhov, aj varia skvelú kávu. A vonia celá ulica.
-
já mám na to pressovač
-
Mám takýto starý maďarský prekvapkávač, takže vyskúšam. Kvôli tomu badyánu a kvôli tvojej Magdalenke.
(Inak pijem obyčajného turka. A mlynček tramp som v záchvate upratovania vyhodila nedávno...)posielam ti plusík! -
Tak kávu s badyánem mě naučila kamarádka a ani jsem netušila, že se takto jmenuje. V Kávové kuchařce ji mám pod názvem Hvězdičková káva
, ale je dobrá