Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 718 kJ / 1 845 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,50 g |
| Tuky | 139,71 g |
| Vláknina | 5,10 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 1,59 g |
| Sůl | 3,69 g |
| Sacharidy | 20,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z očištěného masa (kýta, pečeně) vytvoříme plát a rozklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme lehce hořčicí a poklademe plátky slaniny. Na slaninu navrstvíme steakovým kořením ochucené mleté maso. K jedné straně položíme do řady vejce s odříznutými špičkami bílků, pevně stočíme a roládu převážeme kuchyňským provázkem.
Krok 2: V hluboké pánvičce nebo pekáčku osmažíme na sádle oloupanou a nasekanou cibuli dozlatova. Připravenou rolku na cibuli opečeme, podlijeme horkým vývarem nebo vodou s bujónem (nejlépe hovězím) a přivedeme k varu. Za občasného podlévání a přelévání šťávou dusíme doměkka. (Můžeme také přendat v pekáčku do trouby a dusit v troubě).
Krok 3: Měkké maso vyndáme stranou, šťávu zaprášíme moukou nebo zahustíme tmavou jíškou, dochutíme
a povaříme do potřebné hustoty. Chceme-li omáčku jemnou, propasírujeme ji přes sítko. Odstraníme provázek a rolku nakrájíme, na talíři přelijeme omáčkou a podáváme zpravidla s knedlíkem, noky nebo zvolíme jinou přílohu dle chuti.
a povaříme do potřebné hustoty. Chceme-li omáčku jemnou, propasírujeme ji přes sítko. Odstraníme provázek a rolku nakrájíme, na talíři přelijeme omáčkou a podáváme zpravidla s knedlíkem, noky nebo zvolíme jinou přílohu dle chuti.
Zveřejněno 14. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štěpánská vepřová rolka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQo2
Moje poznámka
Štěpánská vepřová rolka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQo2
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 15 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 19 minutami
Mila kuličky
Marule před 55 minutami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 1 hodinou
Oříškový sen - sušenky
cernar před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
slanina,
sádlo,
cibule,
hořčice,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
koření,
pepř mletý,
vývar masový
Komentáře (7)