Štěpánská omáčka /moje/
Do svatého Štěpána zbývá ještě dost času, štěpánskou pečeni si ale můžete udělat už dnes podle našeho receptu. Není na ní nic těžkého a byl by přímo hřích ji nevyzkoušet. Šťavnatý kousek hovězí roštěné s jemnou omáčkou si zaslouží pozornost nejen o svátcích.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z roštěnky je to rychlejší :-)
Příloha : rýže, knedlík i těstoviny
Doufám, že jsem to dobře vypsala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2019 11:35
klasika pořad dobra
12. 11. 2013 20:35
lomačka: To je tím,že spousta lidiček nezná UHO,-univerzální hnědou omáčku
12. 11. 2013 20:32
Jo Jarouši máš recht
12. 11. 2013 20:31
lomačka: A s opečenými kolečky párků= frankfurtská, s kyselou okurkou= znojemská.....
12. 11. 2013 20:19
casino:to co ty píšeš je po česku ŠPANĚLSKÝ ptáček
11. 11. 2013 23:17
Roštěnky mám rád...
Než roštěnec (nízký) nakrájím na plátky, tak napřed po délce naříznu (několik řezů vedle sebe) tu krycí blánu. Šetří to čas.
Že ale, když k roštěnce na talíři dám vejce natvrdo, se šťáva (omáčka) z roštěnek přetransformuje na štěpánskou omáčku, tak to je zajímavé...
Obyčejně bývá to vejce rozfofrované nadrobno, to je grund! Někteří přidají ještě např. páreček, okurčičku či papričku (nebo i všechno) Samozřejmě rozfofrované nadrobno
24. 11. 2012 15:46
MoniqueLaMutti:ať ti chutná
24. 11. 2012 13:11
jůůů, ten je pro mě Děkuji Anežko
23. 11. 2012 21:15
lomacka: asi mělo být "zkrátka" S a Z není mou silnou stránkou, sory
23. 11. 2012 21:07
Jana Remkova: Máš pravdu i já mam nejradši obyč jídla
23. 11. 2012 20:52
lomacka: Fakt si to myslíš?? Ani náhodou!! Může to být recept klidně od rebeky a že je má fakt hezké. Pokud to není podle mého gusta, nevyjadřuji se k tomu, nehaním, snažím se. Tohle skrátka miluji. Obyčejné jídlo, které nikdy nikoho nesklame
Mám ráda recepty, kde se za ingrediencemi nemusím honit po všech obchodech v okolí. Ne vždy platí, že jsou lepší
23. 11. 2012 20:50
Dělám to podobně, tuto variantu zpracování milujeme. Zaslouží si to bodík
23. 11. 2012 20:49
Jani,ty taky všechno pochválíš viď
23. 11. 2012 20:41
Parádní super klasika!! Mńam!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
Přidáno před 5 hodinami

Pórek zapečený s rybím filé
Přidáno před 10 hodinami

Hovězí plátky na hořčici s tarhoňou (z Prostřeno)
Přidáno před 11 hodinami

Rybí polévka s těstovinami
Přidáno před 18 hodinami

Citronová babetka (z Prostřeno)
Přidáno před 22 hodinami

Bostonský krémový koláč
Přidáno 17. 5. 2022 16:37
Právě bylo uvařeno:

Tvarohové řezy s čokoládou
uvařil/a Petra Dvor.
před 9 minutami

Cibulovo-česneková polévka s bramborami
uvařil/a PetrT
před 55 minutami

Hraběnčiny francouzské brambory
uvařil/a Pavel Janak
před 1 hodinou

Špagety s vepřovou konzervou a olivami
uvařil/a Petra Dvor.
před 3 hodinami

Houbové kuře (nejen) s těstovinami
uvařil/a Jan Nemec
před 4 hodinami

Propadlá pudinková buchta s jahodami
uvařil/a Jankaho
před 7 hodinami

Pudinkový řez
uvařil/a Rudischova
před 8 hodinami

Čevabčiči do trouby
uvařil/a Marta D
před 8 hodinami

Masové koule na bratislavský způsob
uvařil/a Iwka80
před 9 hodinami

Vlčická játrová omáčka
uvařil/a KatkaCechova
před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: štěpánská omáčka z vepřového masa štěpánská vepřová pečeně omáčka štěpánská vepřová pečeně omáčka hovězí šťepánská omáčka recept na štěpánskou omáčku štěpanska štěpánská hovězí omáčka štěpánská roštěná štěpánská s rýží štěpánská pečeně štepanska omáčka k masu rozfofrovany ptacek štěpanska omáčka z vepřového štěpanska z vepřoveho masa recept štěpánská štepánská recept štěpanska hovězí pečeně štěpánská hovězí pečeně recept omacka z hoveziho masa stepanska štěpánskáomáčka
Suroviny: roštěná hovězí, cibule, mouka hladká, hořčice, sádlo, sůl, pepř, maggi, vejce
Štěpánská omáčka /moje/
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NWgv
14 názorů