Štěpánská omáčka /moje/

Omáčky Doba přípravy: asi 1 hod. 14 názorů

Omáčky Doba přípravy: asi 1 hod. 14 názorů

Suroviny 4 porce

hovězí roštěná
cibule
hladká mouka
hořčice
sádlo
sůl
pepř
Maggi
vařené vejce

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, kraje nařežeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí obalíme v hladké mouce.

  2. Na sádle si osmažíme cibuli dorůžova a maso opražíme, až se zatáhne. Mícháme, aby se moc nepřipeklo. Podlijeme vodou, ale maso musí kousek koukat.

  3. Zastříkneme trochu maggi a dusíme, než maso změkne. Průběžně promícháme a podlijeme vodou. Dochutíme. Na talíř si dáme vařené vejce.

Poznámka od kuchařky

Z roštěnky je to rychlejší :-)

Příloha : rýže, knedlík i těstoviny

Doufám, že sem to dobře vypsala.

Komentáře k receptu Štěpánská omáčka /moje/

  • lubos13 lubos13

    :-) klasika pořad dobra :-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    lomačka: To je tím,že spousta lidiček nezná UHO,-univerzální hnědou omáčku:-)):-))

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    Jo Jarouši máš recht :-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    lomačka: A s opečenými kolečky párků= frankfurtská, s kyselou okurkou= znojemská.....:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    casino:to co ty píšeš je po česku ŠPANĚLSKÝ ptáček :-D

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Roštěnky mám rád...
    Než roštěnec (nízký) nakrájím na plátky, tak napřed po délce naříznu (několik řezů vedle sebe) tu krycí blánu. Šetří to čas.
    Že ale, když k roštěnce na talíři dám vejce natvrdo, se šťáva (omáčka) z roštěnek přetransformuje na štěpánskou omáčku, tak to je zajímavé...:-D
    Obyčejně bývá to vejce rozfofrované nadrobno, to je grund! Někteří přidají ještě např. páreček, okurčičku či papričku (nebo i všechno) Samozřejmě rozfofrované nadrobno:-))

    Odpovědět

  • lomačka lomačka(neregistrovaná)

    MoniqueLaMutti::-)):-)):-)):yes:ať ti chutná ;-)

    Odpovědět

  • MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

    jůůů, ten je pro mě :-p Děkuji Anežko :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    lomacka: asi mělo být "zkrátka" S a Z není mou silnou stránkou, sory:-8

    Odpovědět

  • lomacka lomacka(autorka receptu)

    Jana Remkova: Máš pravdu i já mam nejradši obyč jídla ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    lomacka: Fakt si to myslíš?? Ani náhodou!! Může to být recept klidně od rebeky a že je má fakt hezké. Pokud to není podle mého gusta, nevyjadřuji se k tomu, nehaním, snažím se;-). Tohle skrátka miluji. Obyčejné jídlo, které nikdy nikoho nesklame:-) Mám ráda recepty, kde se za ingrediencemi nemusím honit po všech obchodech v okolí. Ne vždy platí, že jsou lepší;-)

    Odpovědět

  • Doubnerka Doubnerka

    Dělám to podobně, tuto variantu zpracování milujeme. Zaslouží si to bodík:-K

    Odpovědět

  • lomacka lomacka(autorka receptu)

    Jani,ty taky všechno pochválíš viď :-D:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Parádní super klasika!! Mńam!!:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: štěpánská omáčka z vepřového masa štěpánská vepřová pečeně omáčka štěpánská vepřová pečeně omáčka hovězí šťepánská omáčka recept na štěpánskou omáčku štěpanska štěpánská hovězí omáčka štěpánská roštěná štěpánská s rýží štěpánská pečeně štepanska omáčka k masu rozfofrovany ptacek štěpanska omáčka z vepřového štěpanska z vepřoveho masa recept štěpánská štepánská recept štěpanska hovězí pečeně štěpánská hovězí pečeně recept omacka z hoveziho masa stepanska štěpánskáomáčka