Suroviny pro 6 kusů
6kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 692 kJ / 404 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,29 g |
| Tuky | 26,13 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 789 mg |
| Sodík | 368 mg |
| Sůl | 1,01 g |
| Sacharidy | 8,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žĺtky prešľaháme s tvarohom, kým sa pekne nespoja, netreba dlho.
Krok 2: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zašľaháme doň prášok do pečiva.
Krok 3: Jemne spojíme žĺtkovú hmotu so snehom.
Krok 4: Naberačkou dáme na plech s papierom alebo teflónovou fóliou 6-8 placiek (podľa toho, aké chceme mať chlebíky veľké).
Krok 5: Posypeme podľa chuti bylinkami, soľou (ja som nesolila), semienkami…
Krok 6: Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 150°C dozlata (asi 20 minút).
Krok 7: Používame ako pečivo, je to vhodné najmä pre ľudí, ktorí musia obmedzovať sacharidy, ale zachutí aj ostatným.
Zveřejněno 20. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mračnový "chléb"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9vN
Moje poznámka
Mračnový "chléb"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k9vN
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 2 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 5 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
jahodp před 16 minutami
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 20 minutami
Kilimandžáro
jahodp před 25 minutami
BeBe střecha
jahodp před 27 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 30 minutami
Vídeňské brambory
poirotka před 1 hodinou
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
prášek do pečiva,
tvaroh,
Komentáře (3)