Rajčata v pikantním nálevu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 10 minut, macerace: 4-8 týdnů (čím déle, tím lépe) sklenice o objemu 0,5 l Zavařeniny 12 názorů

Suroviny

250-300 g cherry rajčat (podle velikosti)
1-2 chilli papričky (podle velikosti)
Na nálev do jedné 1/2litrové sklenice budeme potřebovat:
300 ml pomerančové šťávy
100 ml octa
5 cm dlouhou snítku rozmarýnu
3 cm dlouhé dřívko skořice
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku dáme všechny suroviny na nálev a vaříme 5 minut. Poté necháme vychladit.

  2. Do sklenice nasypeme rajčata, abychom zjistili, jaké množství se tam vejde. Zbytek uložíme do lednice.

  3. Odměřená rajčata opláchneme, jehlou hodně propícháme a dáme do čisté sklenice.

  4. Zalijeme chladným nálevem ve kterém jsme ponechali všechno koření, sklenici uzavřeme šroubovacím uzávěrem a necháme macerovat 4-8 týdnů v lednici.

  5. Poté použijeme na obložení různých masových a sýrových mís, hodí se i na jednohubky.

Poznámka

Rajčata jsem dávala do nálevu před 6-ti týdny a nyní byla nálevem krásně nasáknutá a chutná.. Budu nakládat znova a nechám je macerovat až do vánočních svátků.

Inspirací mi byl recept od Terezky https://www.toprecepty.cz/recept/49408-korenena-tr...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčata v pikantním nálevu

Tématické fráze: nálev na rajčata rajčata v nálevu nálev na sušená rajčata olejový nálev nálev rajčata v pikanntnim nalevu nalev na susene rajčata recept rajčata v nálevu zavarena cherry rajcata s chili nálev na chilli papričky recept rajčata do nálevu paprika rajče nálev rajčata v octovém nálevu nalev do rajcat rajcata ve nálevu rajčatav nálevu rajčata nálev cherry rajčata v nálevu chilli nalev sušená rajčata-v octovém nálevu

Zapomněl/a jsem heslo