Buchtičky s krémem (snadné)
Křehké a vláčné buchtičky z kynutého těsta, upečené dočervena a přelité žluťoučkým vanilkovým krémem, milují zejména děti, ovšem i my dospělí si na nich rádi pochutnáme. Příprava není složitá a uvidíte, že výsledek všechny potěší.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 386 kJ / 3 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,50 g |
| Tuky | 66,33 g |
| Vláknina | 15,40 g |
| Cholesterol | 772 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,68 g |
| Sacharidy | 520,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vlažné mléko smícháme s cukrem, vysypeme do něj sušené droždí , promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Krok 2: Mezitím dáme do mísy všechny ostatní ingredience na těsto a přidáme mléko s droždím.
Krok 3: Vše zpracujeme v hladké těsto, které nelepí. Můžeme použít robot, je to snazší. Vypracované těsto zlehka posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
Krok 4: Po vykynutí těsto rozdělíme na menší části, vyválíme válečky o průměru 1,5-2 cm a na délku plechu, ve kterém budeme péct.
Krok 5: Plech vymažeme olejem, válečky naskládáme vedle sebe s malým rozestupem tak, aby je bylo možné potřít olejem. Pak všechny nakrájíme napříč, vzniknou tak stejné buchtičky.
Krok 6: Necháme ještě 15 minut kynout a pečeme dočervena v troubě předehřáté na 180 °C asi 20-30 minut.
Krok 7: 2/3 mléka dáme vařit, ve zbylém mléce rozmícháme vanilkový pudink, vanilkový cukr a dosladíme podle chuti. Pro vůni lze přidat lžíci rumu. Tuto směs vlijeme do ohřátého mléka a za neustálého míchání uvaříme řidší pudink.
Krok 8: Na talíři přelijeme porci buchtiček horkým krémem a ihned podáváme.
Zveřejněno 21. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchtičky s krémem (snadné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljwr
Moje poznámka
Buchtičky s krémem (snadné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljwr
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 17 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 17 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 6 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 6 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 6 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 6 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 6 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 6 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Tataráček
magdalenka před 6 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 6 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
mléko,
droždí sušené,
majonéza,
žloutek,
vejce,
rum,
sůl,
olej,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
rum
Komentáře (4)