Buchtičky s krémem (snadné)
Křehké a vláčné buchtičky z kynutého těsta, upečené dočervena a přelité žluťoučkým vanilkovým krémem, milují zejména děti, ovšem i my dospělí si na nich rádi pochutnáme. Příprava není složitá a uvidíte, že výsledek všechny potěší.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 386 kJ / 3 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,50 g |
| Tuky | 66,33 g |
| Vláknina | 15,40 g |
| Cholesterol | 772 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,68 g |
| Sacharidy | 520,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vlažné mléko smícháme s cukrem, vysypeme do něj sušené droždí , promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Krok 2: Mezitím dáme do mísy všechny ostatní ingredience na těsto a přidáme mléko s droždím.
Krok 3: Vše zpracujeme v hladké těsto, které nelepí. Můžeme použít robot, je to snazší. Vypracované těsto zlehka posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
Krok 4: Po vykynutí těsto rozdělíme na menší části, vyválíme válečky o průměru 1,5-2 cm a na délku plechu, ve kterém budeme péct.
Krok 5: Plech vymažeme olejem, válečky naskládáme vedle sebe s malým rozestupem tak, aby je bylo možné potřít olejem. Pak všechny nakrájíme napříč, vzniknou tak stejné buchtičky.
Krok 6: Necháme ještě 15 minut kynout a pečeme dočervena v troubě předehřáté na 180 °C asi 20-30 minut.
Krok 7: 2/3 mléka dáme vařit, ve zbylém mléce rozmícháme vanilkový pudink, vanilkový cukr a dosladíme podle chuti. Pro vůni lze přidat lžíci rumu. Tuto směs vlijeme do ohřátého mléka a za neustálého míchání uvaříme řidší pudink.
Krok 8: Na talíři přelijeme porci buchtiček horkým krémem a ihned podáváme.
Zveřejněno 21. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchtičky s krémem (snadné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljwr
Moje poznámka
Buchtičky s krémem (snadné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljwr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 5 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 5 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
mléko,
droždí sušené,
majonéza,
žloutek,
vejce,
rum,
sůl,
olej,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
rum
Komentáře (4)