

Kachní kaldoun
Suroviny
- Polévka :
- kachní droby, křídla a krk na vývar
- 2 cibule
- nové koření
- pepř celý
- bobkový list
- česnek (3 stroužky)
- sůl, pepř
- muškátový květ
- mrkev
- celer
- petržel
- petrželka
- máslo na jíšku (50 g)
- mouka na jíšku (2 lžíce)
- Knedlíčky:
- játra
- sůl, pepř
- majoránka
- 1 vejce
- strouhanka
- Nudle:
- hrubá mouka cca 100 g
- 1 vejce
- trocha vody
Postup přípravy receptu
Dáme vařit vývar: kachní droby, krk a křídla dáme do studené vody a když se začne dělat pěna, sebereme ji a poté přidáme sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, 1 cibuli, česnek a pomalu vaříme minimálně 2 hodiny.
Na másle orestujeme kořenovou zeleninu, přidáme na drobno nakrájenou cibulku a poté 2 lžíce mouky. Asi tak 1 minutu za stálého míchání vaříme a do takto připravené jíšky přilijeme scezený vývar.
Necháme vařit přiblížně 10 minut, přidáme muškát a nudle, které v mezičase připravíme. A nakonec přidáme uvařené knedlíčky a nasekanou petrželku. Můžeme na zjemnění přidat i trochu smetany.
Nudle: všechny ingredience na těsto zpracujeme, vyválíme slabý plát a po zaschnutí nakrájíme na široké nudle, přibližně 1 cm.
Knedlíčky :
Rozmixujeme játra, přidáme 1 vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a přidáme strouhanku, abychom mohli tvarovat knedlíčky, které uvaříme v mírně osolené vodě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní kaldoun
K receptu nejsou žádné komentáře.