Kachní kaldoun

Suroviny

Polévka :
kachní droby, křídla a krk na vývar
2 cibule
nové koření
pepř celý
bobkový list
česnek (3 stroužky)
sůl, pepř
muškátový květ
mrkev
celer
petržel
petrželka
máslo na jíšku (50 g)
mouka na jíšku (2 lžíce)
Knedlíčky:
játra
sůl, pepř
majoránka
1 vejce
strouhanka
Nudle:
hrubá mouka cca 100 g
1 vejce
trocha vody

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vývar: kachní droby, krk a křídla dáme do studené vody a když se začne dělat pěna, sebereme ji a poté přidáme sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, 1 cibuli, česnek a pomalu vaříme minimálně 2 hodiny.

  2. Na másle orestujeme kořenovou zeleninu, přidáme na drobno nakrájenou cibulku a poté 2 lžíce mouky. Asi tak 1 minutu za stálého míchání vaříme a do takto připravené jíšky přilijeme scezený vývar.

  3. Necháme vařit přiblížně 10 minut, přidáme muškát a nudle, které v mezičase připravíme. A nakonec přidáme uvařené knedlíčky a nasekanou petrželku. Můžeme na zjemnění přidat i trochu smetany.

  4. Nudle: všechny ingredience na těsto zpracujeme, vyválíme slabý plát a po zaschnutí nakrájíme na široké nudle, přibližně 1 cm.

  5. Knedlíčky :
    Rozmixujeme játra, přidáme 1 vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a přidáme strouhanku, abychom mohli tvarovat knedlíčky, které uvaříme v mírně osolené vodě.

Komentáře k receptu Kachní kaldoun

K receptu nejsou žádné komentáře.